Почетна » УНС очекује правду за Милана Јовановића

УНС очекује правду за Милана Јовановића

од admin
0 коментар

 

УНС сматра да пресуда треба да пошаље недвосмислену поруку да злочини над новинарима неће остати некажњени и да ће држава посебно заштитити локалне новинаре и медије који су изложени већим притисцима приликом истраживања малверзација јавних функционера, попут портала Жиг инфо.

УНС тражи и да државни органи што пре приведу правди Александра Маринковића који се терети да је непосредни извршилац напада на кућу Милана Јовановића, којем је више од годину дана суђено у одсуству.

Позивамо колеге да сутра у што већем броју дођу на изрицање пресуде и пруже подршку Милану Јовановићу и његовој супрузи Јели Дељанин, којима је 12. децембра 2018. године у подметнутом пожару спаљена породична имовина у Врчину.

Подсећамо да је судски поступак за овај организовани напад почео у априлу 2019. године. Пресуда ће сутра бити изречена Драгољубу Симоновићу, који се терети да је подстрекивао на паљење куће Јовановића због текстова о његовом раду док је био председник општине Гроцка, другооптуженом Владимиру Михаиловићу, као и Александру Маринковићу, који се терети да је директан нападач на кућу новинара.

УНС

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар