Почетна » Исповест жене која је помогла баки да постане милионер: Није у реду, да будемо изигране и Марија Златић и ја

Исповест жене која је помогла баки да постане милионер: Није у реду, да будемо изигране и Марија Златић и ја

од admin
0 коментар

М. А. (56) више од четири године трагала за богатством које је оставио Момчило Златић. Бака обећавала трећину, али су људи који је чувају дали М. А. тек три одсто.

НАЈЗАСЛУЖНИЈА што је Марија Златић (86), из једног бољевачког села, добила наследство од близу милион аустралијских долара, без сумње је њена комшиница М. А. (56), која је

– Марију познајем од рођења – почиње своју причу М. А., која не жели да јој се помиње пуно име и презиме, као ни да се објављује њена фотографија. – Моја мајка и Марија су се познавале, јер су приближних година.

После тога, две жене су се зближиле. А, пре четири године, Марија, која је из своје трошне уџерице, смештене у шуми у планинским врлетима изнад Бољевца, два пута недељно силазила до града како би купила хлеба за псе које чува, пожалила се М. А.

– Казала ми је да је чула да је њен супруг Момчило преминуо у Аустралији и замолила ме је да јој помогнем да, ако је нешто остало иза његове смрти, то покушам да пронађем – прича М. А. – Обећала ми је да ће ме наградити, ако нешто успем да урадим, и истакла да ће ми дати трећину свега. Кренула сам у акцију и прво се обратила нашој амбасади у Аустралији. Ту су ми, међутим, казали да они немају никакве доказе да је Момчило Златић живео на петом конитиненту.

Исти одговор М. А. је добила и у Амбасади Аустралије у Београду, али су јој ту препоручили да ангажује адвокатску канцеларију у земљи кенгура.

– Ступила сам у контакт са адвокатском канцеларијом NSW Trustee and Guardian, а они су ми, после извесног времена, потврдили да је у Аустралији, 2011. године, преминуо Момчило Златић – наставља М. А. – Е, тек је онда почела права потрага за свим могућим документима.

Како се испоставило, трагање за папирима, старим више од 60 година било је као тражење игле у пласту сена. Али, М. А. није одустајала.

– Успела сам, трагајући три године, да пронађем све што су од мене тражили – прича она. – Још је само остало да нађем извод из књиге рођених за Момчила. Обрнула сам небо и земљу и пронашла податак да је он рођен у селу Обреж, код Варварина. „Ископала“ сам и тај документ, оверила га у суду, као и све претходне, и послала комплетну документацију у Аустралију.

Наша саговорница каже да јој је, средином прошле године, јављено да је пронађена имовина Момчила Златића, и да је у току њен попис и процедура за плаћање пореза. А, онда је, августа 2015. добила мејл да је Марија Златић наследила нешто више од 940.000 аустралијских долара.

– Казала сам то Марији, а она ми је, онда, поновила да ће ми дати трећину суме коју добије, о чему је потписала и уговор са мном – наглашава М. А. – Међутим, како се испоставило, људи који чувају баку су ми, уместо 30 процената, дали тек три одсто укупне суме.

М. А. каже и да њој новац није потребан, јер је пензију стекла радећи у иностранству. Истиче, међутим, да није у реду да буду изигране и она и Марија.

– Уместо што живи у трошној кући, окруженој шумом, до које се и лети једва стиже, ја сам предлагала да се Марији обезбеди пристојан смештај. Међутим, бака је све то одбила. Казала ми је да она никуда неће да иде из своје куће, макар је, тако се дословце изразила, „ту појели пси и мачке“ – стресла се М. А.

Марија Златић и даље живи у трошној кући од блата

Ова жена каже и да је од људи који чувају баку, онда, тражила да јој дају њен део новца.

– Уместо тога, од њих сам добила пријаву, коју су против мене поднели полицији у Бољевцу – одмахује руком М. А. – Није ми, верујте ми, до пара. Али, не знам зашто покушавају да ме изиграју и још увлаче полицију у све ово, када добро знају да сам ја, радећи годинама, успела да пронађем Момчилову заоставштину.

ЋУТАЊЕ И ПРЕТЊЕ   ЉУДИ који чувају Марију Златић нису желели да разговарају са новинарима. Они су медије оптужили да хоће да им отму новац. Након тога, позвали су и полицијску патролу која је екипу „Новости“ легитимисала, након чега су нас органи реда љубазно замолили да напустимо посед људи који чувају баку која је наследила милион долара.

Љубиша Трифуновић  Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар