Почетна » Брнабић: Сутра састанак Кризног штаба због повећања броја заражених у Врању

Брнабић: Сутра састанак Кризног штаба због повећања броја заражених у Врању

од admin
0 коментар

 

Она је током обиласка Научно-технолошког парка Београд рекла да је „ситуација и даље под контролом“, објављено је на сајту Владе Србије.

Додала је да то локално жариште, те да очекује да ће и ситуација у Врању бити решена.

„Сада не планирамо никакве нове мере, али још једном напомињем да криза није готова. Изашли смо из најгорег времена и можемо да живимо колико-толико нормално, али и даље морамо да носимо маске и пазимо на дистанцу“, поручила је премијерка.

Врање и Лесковац нова су жаришта коронавируса у Србији. У Врању је поново отворена ковид болница, а након тестирања свих запослених у лесковачкој Јури до сада је код 93 радника потврђено присуство вируса корона.

Укупан број оболелих Врањанаца, према последњим информацијама је 180, а хоспитализовано је њих 93, преносе Јужне вести.

Број оболелих од вируса корона у Врању у односу на јуче већи је за 18, а директорка Завода за јавно здравље Светлана Стојановић каже да је од суботе у Врању на лечење примљено 70 заражених особа, од тога 55 из фабрике намештаја Додић која је идентификована као локално жариште у том граду. И у фабрици за производњу обуће Геокс има неколико потврђених случајева, каже Стојановић.

Сви радници фабрике Додић су тестирани.

Због новонастале епидемиолошке ситуације у Врању, Кризни штаб је донео одлуку да нико на јавним местима, у маркетима, кафићима не сме да се појави без заштитне маске и рукавица. Грађани су обавезни да држе и физичко растојање, а прописане мере контролисаће инспекције.

До откривања новог жаришта, у Врању је било укупно 110 оболелих, а само три дана касније их је 180.

Бета/ Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар