Почетна » Наставак суђења за несрећу на рампи Дољевац у јулу: Очекују се приказивање снимака

Наставак суђења за несрећу на рампи Дољевац у јулу: Очекују се приказивање снимака

од admin
0 коментар

 

Приказивање оригиналних снимака са места несреће најављено је на рочишту у фебруару ове године, што су затражили сви оштећени. Поступајући судија је тада рекао да се суђење наставља у априлу, а да ће тада, бити приказани и оригинални снимци које су тужилаштву доставили ЈП Путеви Србије.

Како је тужилаштво раније за Инсајдер навело, ЈП Путеви Србије доставило је Основном јавном тужилаштву у Нишу снимак са надзорне камере на наплатној рампи Дољевац, у вези са несрећом у којој је погинула Станика Глигоријевић.

Међутим, у нишком тужилаштву су у одговору Инсајдеру навели да на снимку недостаје део у трајању од две минуте, а „догађај од значаја за вођење поступка забележен је баш у том периоду“. Иако је Инсајдеру достављен писани одговор, само дан касније тужилаштво је покушало да демантује оно што су сами написали.

О снимцима је говорио и председник Србије Александар Вучић у интервјуу за Глас Америке када је навео да ће „учинити све што је у његовој моћи“ да медији добију снимак надзорних камера са наплатне рампе код Дољевца.

Бабић: Спавао сам у тренутку несреће, пробудио ме јак ударац

На истом рочишту сведочио је и в.д. директора Зоран Бабић који је, како су пренеле Јужне вести, рекао да он није био за воланом већ да је спавао, и да га је пробудило кочење и јак ударац.

Возач аутомобила у коме је страдала Станика Глигоријевић тада је изменио и део исказа. На питање судије да ли би могао да препозна возача аутомобила који је ударио у његов аутомобил док је плаћао путарину, а у коме се возио руководилац Коридора Србије, зет покојне Станике Глигоријевић Срђан Алексић изјавио је да не би, иако је првобитно Тужилаштву рекао супротно.

Како је рекао, сада, после оволико времена, не би могао да препозна возача, али да зна да је био „крупан човек у светлијој гардероби“.

Подсетимо, несрећа у којој је страдала Станика Глигоријевић догодила се 31. јануара 2019. године.

Аутомобил шкода у којој је био директор Коридора Бабић улетео је великом брзином у простор наплатне рампе где су два возила већ стајала. За несрећу је оптужен возач Коридора Србије, а како је открио Инсајдер њега је тужилаштво осумњичило за блажи облик тешког дела против безбедности саобраћаја, иако је у самој несрећи погинула једна особа.

Тужилаштво је затражило да се Станојевићу изрекне затворска казна од пет година и да му у истом периоду буде забрањено управљање моторним возилом.

Сам Станојевић на првом рочишту, одржаном 22. новембра 2019. године, изјаснио да делимично признаје извршење кривичног дела које му се ставља на терет.

„Делимично признајем кривично дело, јер је неспорно да сам ја управљао возилом, али постоје још низ других околности као што су временске прилике, магла и клизав коловоз“, рекао је возач Коридора Србије.

Оставка Бабића – представа за јавност

Зоран Бабић је убрзо после несреће поднео оставку на место директора Коридора Србије, али она до данас није усвојена.

Бабић је после подношења наводне оставке рекао да је „за њега као човека сасвим довољно то што је изгубљен људски живот да више не обавља функцију на којој је затечен у моменту тешке несреће”.

„Знање, али и морал, одговорност и пре свега људскост и честитост, особине су које у сваком од нас тражи наш председник. И не треба да ми каже било шта. Ако ме је предложио на функцију, онда знам шта ми је чинити“, писало је, између осталог, на оставци Бабића која је достављена још у фебруару.

Упркос томе, Бабић и даље обавља ову функцију, а из Владе Србије већ месецима нема одговора на питање Инсајдера зашто до данас није констатована његова оставка.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар