Почетна » Прва седница новог сазива Народне скупштине у понедељак

Прва седница новог сазива Народне скупштине у понедељак

од admin
0 коментар

 

На дневном реду седнице, чији је почетак планиран за 10 часова, наћи ће се потврђивање мандата народних посланика, избор председника, потпредседника и генералног секретара Народне скупштине, као и избор чланова парламентарних радних тела.

На званичном сајту Скупштине саопштено је да ће се седница одржати у великој сали Дома Народне скупштине Републике Србије у Београду.

Коначне резултате избора одржаних 21. јула, Републичка изборна комисија утврдила је 5. јула када је почео да тече Уставом прописан рок од 30 дана за конституисање Скупштине Србије.

На конститутивној седници парламента биће потврђени мандати 250 народних посланика међу којима је највише из редова СНС-а – 188. Коалицији окупљеној око СПС-а припало је 32 мандата, док је 11 места резервисано за представнике изборне листе „Александар Шапић – Победа за Србију“

У Скупштини ће се наћи и 19 представника мањина – девет посланика Савеза војвођанских Мађара, четири представника изборне листе „Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења (СПП) – Демократска партија Македонаца (ДПМ)“, док ће по три мандата имати изборне листе „Албанска демократска алтернатива – Уједињена долина“ и „СДА Санџака – др Сулејман Угљанин“.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар