Почетна » ПРИЧА КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА СРБИЈУ Младом научнику ПРЕСАЂЕНО СРЦЕ у Бечу иако су наши лекари тврдили да му НИЈЕ ПОТРЕБНО!

ПРИЧА КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА СРБИЈУ Младом научнику ПРЕСАЂЕНО СРЦЕ у Бечу иако су наши лекари тврдили да му НИЈЕ ПОТРЕБНО!

од admin
0 коментар

Младом научнику Милошу Николићу урађена је трансплантација срца у АКХ клиници у Бечу, иако су наши лекари рекли да му трансплантација уопште није потребна.

На Фејсбук профилу “Срце за Милошев осмех” објављено је да је Милош ново срце добио 27. октобра, да је добро и да је поред њега мајка, као и да су сви срећни због успешно извршене трансплантације.

Милош (30) је у жижу јавности доспео када је Миљко Ристић, координатор за трансплантацију и бивши директор Клиничког центра Србије (КЦС), јавно позвао да се обустави акција прикупљања помоћи за младића, уз тврдњу да он није кандидат за трансплантацију и да може сасвим нормално да живи.

Након тога Милош и његова мајка Нада отпутовали су 27. јануара ове године у Беч како би чули друго мишљење. Међутим, чим је примљен у АКХ клинику, Милошу је стало срце, и то четири пута.

У извештају АКХ клинике писало је да он има велику потребу за срчаном трансплантацијом. Ставили су га 28. јануара на листу за трансплантацију, али је убрзо скинут јер, како је наведено, “са српским држављанством листинг преко Еуротранспланта није могућ”. Зато су биле потребне гаранције Министарства здравља и КЦС да ће додатни трошкови бити плаћени уколико буде компликација, што је министарство и дало.

И поред тога, др Ристић, координатор за трансплантацију у КЦС, јавно је иступио и изричит био у томе да Милош није кандидат за трансплантацију срца. Још је рекао да млади научник може нормално да живи и да би била велика брука да је отишао у неки европски центар на лечење. Тим изјавама је директно угрозио Милошев живот, иако он никада није био његов пацијент.

Када су лекари у Бечу установили да му је ипак потребна трансплантација и након што је Министарство дало подршку да Милош може да настави лечење у Бечу, др Ристић је заћутао и више није желео да даје изјаве.

 

Соња Тодоровић      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар