Почетна » Компанија у којој је запослен радник обезбеђења који је напао екипу Н1 упутила извињење

Компанија у којој је запослен радник обезбеђења који је напао екипу Н1 упутила извињење

од admin
0 коментар

 

„Поводом догађаја који се одиграо у среду испред зграде у којој се налази компанија Асеко, а у којој је учествовао запослени компаније G4S Secure Solutions, упућујемо извињење новинарима редакције Н1 због изречених претњи и личних ставова нашег запосленог“, наводи се у саопштењу.

У G4S Secure Solutions напомињу да „понашање колеге ни у ком случају не одражава принципе рада наше компаније, наше вредности, професионалност и пословну комуникацију за које се безрезервно залажемо“.

Додаје се да у компанији жале због поменутог инцидента.

Приликом покушаја снимања зграде компаније Асеко за потребе ТВ прилога, екипу екипу Н1 напао је радник фирме која је ангажована на обезбеђењу тог објекта, уз ударање камере и отворене претње.екипу Н1 напао је радник фирме која је ангажована на обезбеђењу тог објекта, уз ударање камере и отворене претње.

Компанија Асеко је убрзо саопштила да радник обезбеђења није запослен у тој компанији, нити је ангажован са њихове стране.

„Жао нам је због наведене ситуације, поготово што као компанија не подржавамо ниједну врсту непрофесионалног и насилног понашања“, навели су из компаније.

Напад на екипу телевизије Н1 осудила је Асоцијација независних електронских медија и позвала надлежне да озбиљним приступом и санкционисањем оваквог понашања пошаљу јасну поруку да Србија није земља у којој се напади на медије и новинарске екипе толеришу и пролазе некажњено.

Ометање рада новинарске екипе ТВ Н1 и том приликом изречене претње осудило је и Удружење новинара Србије.

УНС подсећа да је према одредбама Кривичног законика за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем предвиђена затворска казна од шест месеци до пет година затвора.

О насртају на новинаре ТВ Н1, наводи се у саопштењу, УНС ће обавестити Сталну радну групу за безбедност новинара у којој су уз представнике УНС-а и других новинарских и медијских удружења високи представници полиције и тужилаштва.

 Н1, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар