Почетна » Кисић Тепавчевић: Продужено радно време у затвореним просторима кафића и ресторана до 23 сата

Кисић Тепавчевић: Продужено радно време у затвореним просторима кафића и ресторана до 23 сата

од admin
0 коментар

 

„Ову меру ћемо пратити и уколико се примети и најмање повећање учесталости оболевања, биће корекције“, додала је.

Удаљеност између гостију мора да буде најмање 1,5 м, осим уколико су чланови породице у питању, казала је, додајући да је то прописано претходним мерама. Свако од нас треба индивидуално да процени ризик за здравље своје породице кад одлучи да оде у кафић или ресторан, истиче.

„Иако је повољна епидемиолошка ситуација, сматрамо да културне и спортске манифестације још не треба дозволити, јер не желимо да се направе било какви предуслови да се ситуација погорша“, додала је Кисић Тепавчевић.

Епидемиолошкиња је рекла да је ситуација у земљи стабилна, али додала да свакодневно имамо на десетине заражених и бар по једног преминулог, па је позвала на даље одговорно понашање.

„Србија је међу најбољима у Европи са седам оболелих на 100 хиљада становника прошле недеље, и осим Ватикана и Гренланда ми смо земља са најнижом стопом учесталости оболевања“, додала је.

Прошле недеље је у Црној Гори био сто пута већи ризик оболевања, у Хрватској десет пута, а овај резултат је одраз тога што су се грађани одговорно понашали, навела је.

Напомиње да су неке земље имале повољну ситуацију, као Чешка и Израел, а да се она променила за само недељу дана, истичући да се зато мора водити рачуна, нарочито због тога што иде период респираторних инфекција, па сви морају да буду одговорни.

„Ситуација у школама је стабилна, деца и наставници су се очигледно понашали савесно, за четири недеље имамо само један случај локалне трансмисије у тој средини“, додала је.

Почиње и настава студентима, апелујемо на њих и академску заједницу да се понашају одговорно и савесно, рекла је чланица Кризног штаба.

Н1/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар