Почетна » Директори пензионери имају већа примања од лекара!

Директори пензионери имају већа примања од лекара!

од admin
0 коментар

 

Реч је о директорима који су заправо пензионери и који поред редовне директорске плате примају и своје пензије. То је случај са директорима Јавног предузећа за урбанизам, Спорстког центра и Туристичке организације. Њихова месечна примања прелазе 110.000 динара, а лекар који ради у ковид амбуланти девет дана у месецу има плату 95.000 динара, док онај који ради више од десет дана изађе на 100.000 динара.

– Градоначелниче Прокупља, велика брука је у граду шта ради власт. Три пензионера и директора имају месечна примања већа од директора болнице, директора и свих лекара, осим дежурних са ноћним радом и приправношћу, од нас лекара који се годину дана боримо са вирусом Ковид-19. Живан Владимировић има 115.000 динара, Симон Симоновиц 111.000, колико и Милисав Брајковић. Ваша плата је 95.000 динара. Србија мора да сазна ко су ти директори, а пензионери, од 2017. године Живан, Симон од маја 2015. године и Милисав од пре две године. Да не пишемо о Милици Ерић која је у пензији од октобра 2010. године – наводи се у овом писму које је добио и градоначелник Прокупља.

Трагом тога, дошли смо до податка да њихова примања, ако се рачунају и пензије заиста досежу те суме.

– Моја плата је 70.000 динара и имам пензију као наставник, она је око 35.000 динара. Апсолутно имам права на то, по закону – потврдио нам је Живан Владимировић, који је директор Спортског центра Прокупље.

Да открије своја примања, није био расположен Симон Симоновић, који је директор Туристичке организације Прокупља. Послали смо му Информацију од јавног значаја и чекамо одговор, али како знамо да је био активан војник, те пензионисан као војни инвалид, његова примања са платом од 70.000 динара колико има, а што нам је потврдио градоначелник Прокупља, Милан Аранђеловић, прелазе 110. 000 динара.

– Поменути директори јавних предузећа немају већа примања од градоначелника. Плата директора ЈП за урбанизам је нешто преко 90 хиљада док је зарада директора Туристичке организације и Спортског центра око 70.000. Ове функције могу да обављају и млађи људи, али под условом да испуњавају све законом прописане услове и компетенције – прокоментарисао је градоначелник Прокупља, Милан Аранђеловић.

Он на наше питање зашто неко радно способно лице, односно лице које није у пензији није добило те послове додаје да се на пример на конкурсу за именовање директора Туристичке организације који је завршен пре пар месеци, јавио само један кандидат, а то је садашњи директор те установе.

– Такође, предстоји конкурс за директора ЈП за урбанизам. Наравно, биће размотрене све пријаве свих кандидата који испуњавају услове у складу са законом и наравно уколико постоји пријава грађевинских инжењера са довољно стажа у струци и лиценцама таква ће се пријава предпостављам врло озбиљно разматрати од стране комисије – обећава Аранђеловић.

Прокупље је иначе познато по томе да су пензионери постављени на директорска и функционерска места, од како је СНС на власти. Врата таквом тренду отворила је садашњи члан Градског већа за културу Милица Ерић, којој је ово други мандате на тој функцији, а затим су на места заменика градоначелника и остале функције такође примани пензионери. Од скоро су он ии директори.

С. М.      Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар