Почетна » Кесић: Од када су нас купили притисака нема, као Индијанци у резервату смо

Кесић: Од када су нас купили притисака нема, као Индијанци у резервату смо

од admin
0 коментар

 

Говорећи о притисцима, он каже да их је раније било на месец дана, када су се појављивали захтеви да се нека фраза мало ублажи или да се емисија не почиње са Александром Вучићем.

„Некада ублажимо, некада не. Било је да се заинатимо и кажемо да нећемо да пустимо емисију, али они онда да саопште прави разлог. И они пусте“, објашњава Кесић с каквим су се притисцима сретали аутори емисије „24 минута са Зораном Кесићем“.

Када је у питању будућност те емисије на ТВ О2, он каже да постоји уговор до краја године, а шта ће бити од следеће године видеће са телевизијом.

Говорећи о политичарима, главним актерима његове емисије, Кесић каже да за емисију има и вишка материјала, а да политичарима одговара да буду у емисији јер су тако пред очима јавности.

„Нисмо ми показатељ ко је релевантан, ко није. Чињеница је кога нема у нашој емисији тај није битан. Одавно нисмо имали Сашу Радуловића или Чеду, што говори о њиховој политичкој тежини“, указује Кесић.

 

„Султан код калифа“ или „Вучић тројеручица“

Један санџачки медиј долазак турског председника Реџепа Тајипа Ердогана највио је насловом „Султан долази у посету Србији“, а гост Новог дана каже да је наслов погрешан и да је требало да гласи „Султан дошао у посету калифу, тутанкамону или свецу“. Он предлаже да се председник Србије прогласи за свеца, посебно пошто добије орден Српске православне цркве, и да се представи као „Вучић тројеручица“.

„Јер он дава, ништа за себе, он само нама дава“, образлаже Кесић.

Говорећи о сличности двојице председника, Кесић каже да је она стилска пошто носе сличне сакое, а ту је и однос према новинарима.

„Ердоган је похапсио много новинара. Отуда можда Вучић у њему види идеал како би могло, боже здравља, и овде на Н1 да се заређа, има много материјала. Али, слабо Вучић хапси новинаре“, каже Кесић.

Додаје да је наслов из санџачког медија ироничан и да не мисли да ико доживљава Ердогана као султана.

„Не виде ни у Истанбулу, Истанбул није више Ердоганов. Тако ће почети и у Београду…“, каже гост Новог дана.

Н1/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eleven + eighteen =