Почетна » Мариника разоткрила напредњачки таблоид – да није тужно, било би смешно ФОТО

Мариника разоткрила напредњачки таблоид – да није тужно, било би смешно ФОТО

од admin
0 коментар

 Иако није пракса портала Нова.рс да напада људе који раде у режимским медијима, преписка уредника и новинара Републике/Српског телеграфа, коју је на свом налогу на Твитеру објавила потрпредседница Странке слободе и праве Мариника Тепић, заслужује да се објави, да ли као хумореска, да ли као документ о једном времену када су српски медији срозани на најниже гране.

Преписка почиње релативно нормално, уредник од новинара захтева: „Људи, дајте људе из колоне, то шаљите“, јер су новинари вероватно схватили да свој посао треба да раде професионално и да извештаају о свему што виде и чују.

„Немогуће да неме никог да псује, виче на ове што блокирају итд“, у поруци уредника већ се осећа паника, јер се не остварује оно што је замислио да ће се десити и што ће му послужити да код читалаца дискредитује данашње блокаде грађана који протестују због Рио Тинта и Закона о референдуму.

После неколико минута стиже одговор новинара са терена, који уредници у редакцији нису очекивали.

„Већина људи који протестују су за блокаду и нико неће да даје изјаву, нико не псује, нико се не љути“.

Други део одговора је вероватно био прави шок за уредништво „Српског телеграфа“:

„Људи који стоје у колонама или су за протест или не занима, а када чују за нас одбијају да дају изјаву“, одговара новинар Српског телеграфа, новина који су на толико „добром гласу“ да не могу међу хиљадама присутних да нађу неколико људи вољних да дају изјаву за тај таблоид.

 

Време тече, инцидената нема, па је у 15.38 уредник који командује новинарима скоро пред харакиријем. Пише великим словима, што у порукама значи викање.

„Ајде, престаните да шаљете ствари које се нисмо договорили (истину прим. аут.) мислим да вам четврти пут пишем, требају нам малтретирани људи, насилни демонстранти, бахатост ових што протестују и такве ствари“.

Онда једно невероватна порука човека који за себе тврди да се бави новинарством.

„Не занимају нас весели и бројни демонстранти. АМАН“.

Затим је уреднику синула спасоносна идеја које се не би постидео ниједан врхунски комичар, нажалост, то је истина а не нека комедија.

„Погледајте обавезно има ли неког ђубрета које су оставили, лименки пива, слично“.

На крају су пустили оно што су нашли, ма колико натегнуто и бесмислено било. Поново се оглашава уредник.

„Новинар са Газеле, да ли имате напад на човеку у зеленом аутомобилу?“

Новинар не одговора, да ли нема снимак напада или напада није ни било, тек по систему дај шта даш, шаље оно што има и ту настаје невероватан преокрет.

„Баку од 75 година подсетило на ’95. Када је бежала из Хрватске“.

Уреднику пада камен са срца, боље ишта него ништа.

„Дижите наслов: бака истраумирана протестима: Ово као да је 1995. кад смо бежали из Хрватске“.

Иначе, на протесту на Газели се вијорило десетак српских застава, а били су присутни и ратни ветерани. Можда је бака мислила на полицију.

Ана Томић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар