Почетна » А ОД КУМА УНОСАН ПОСАО Директор Ресавице погурао пријатеља

А ОД КУМА УНОСАН ПОСАО Директор Ресавице погурао пријатеља

од admin
0 коментар

Директор рудника „Ресавица” Стеван Џелатовић и његов кум Зоран Вучковић, финансијски директор Демократске странке Србије (ДСС), изнашли су начин да профитирају.

Тако се управо фирма коју Вучковић води са супругом нашла у малом кругу одабраних који купују угаљ из рудника „Ресавица“ по повлашћеним ценама!

Наиме, један од 12 повлашћених препродаваца који су ове године добили право да од „Ресавице“ купе више од 2.000 тона угља је компанија „Империја цомпанy А3-плус”, коју Вучковић води са супругом Александром.

Они купују угаљ из „Ресавице“ по изузетно ниским ценама, од око 8.000 до 9.500 динара по тони, а после га препродају по знатно вишим ценама, од око 16.000 динара.

– Како то да се у малом кругу откупљивача појави баш фирма Џелатовићевог кума, који је, притом, и високи функционер ДСС-а? И на све то треба придодати и да је у питању компанија која је у 2014, према званичним подацима, имала профит од само 111.000 динара – истиче добро упућен саговорник „Ало!“.

Иначе, фирма супружника Вучковић „Империја цомпанy А3-плус” у стопостотном је власништву Александре, док је Зоран до 2013. био власник друге компаније, која је препродавала угаљ. Према подацима који су доступни на сајту Београдске берзе, у извештају ревизије из 2011, та фирма је остала дужна руднику „Ковин” 24,1 милиона динара! Због тога се и даље води судски поступак који је рудник покренуо против Вучковићеве некадашње фирме.

Ни сам Зоран Вучковић не спори ни кумовске везе с првим човеком Ресавице, као ни пословну сарадњу, али не види ништа спорно у томе (?!).

– Ми смо добили уговор за 2.000 тона угља, а за сада смо добили 600 тона да уплатимо. Наше предузеће се бави само трговином угља и сарађујемо са Ресавицом већ годинама. Па ја сам рођен у том крају – поручио је Вучковић.

Како додаје, већ 12 година ради као трговац угљем, а иако не спори дуг своје бивше фирме према руднику „Ковин”, тврди да и они њему дугују новац.

– Још увек је тај случај на суду, а они мени дугују 3,5 милиона динара – тврди Вучковић.

Директор „Ресавице” Џелатовић тврди да Вучковић није добио посао захваљујући кумовским везама.

– Јесмо кумови, али то нема везе, они најмање добијају, само 2.000 тона. А иначе, Вучковић већ десет година ради са нама. Квалификовао се човек, шта ја да радим. То што је мој кум нема везе с тим – поручио је Џелатовић.

Кикснуо у ДСС

„Ало!” је већ писао о Зорану Вучковићу, који је као финансијски директор ДСС-а направио озбиљан кикс и дебело закаснио са достављањем финансијског извештаја те странке Агенцији за борбу против корупције. Иако је странка због тога могла да буде кажњена са до два милиона динара, он је недељама одлагао предају тог извештаја. Интересантно је и да је лидерка ДСС-а Санда Рашковић Ивић тада тек од наших новинара сазнала да ДСС није испунио обавезу према Агенцији.

Ивана Жигић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар