Почетна » Пећка патријаршија закључана већ месец и по дана, монахиње здраве и изоловане

Пећка патријаршија закључана већ месец и по дана, монахиње здраве и изоловане

од admin
0 коментар

 

„Ми смо почетком марта закључали капију и од тада нисмо ником дозволили да уђе у порту манастира. Немамо никакав контакт са спољним светом и ниједна од 18 монахиња није имала симптоме које изазива коронавирус“, рекла је мати Харитина за Директно.рс.

Литургије се одржавају сваког дана, а свештеник из Пећке митрополије који их служи одмах по завршетку напушта манастир.

„Свакодневно се молимо за лекаре који се боре за наше животе, као и за све оболеле у Србији и на целој планети. Морамо бити стрпљиви и дисциплиновани док не прође ова пошаст, као и да слушамо савете лекара“, додала је игуманија.

Ускршњи празници ће наредне недеље у Пећкој патријаршији бити прослављени скромно, без посета верника.

„Док не прође епидемија, врата манастира се неће отварати. Ја сам у Патријаршији већ 60 година и ово ће бити први пут да за Ускрс не буде верника. Једноставно мора тако да буде да не би испало да је црква узрочник ширења вируса. Моја порука верницима је да празник проведу код куће са својим породицама, и са Богом и црквом у себи. Ако немамо Бога у својој души, ништа нам не значи одлазак у цркву“, закључила је мати Харитина и додала да се свакодневно чује са игуманом Високих Дечана Савом Јањићем, који је здраво и добро, а врата тог манастира су такође закључана већ више од месец дана.

Директно/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − 4 =