Почетна Друштво АДВОКАТИ ДАНАС ПРЕКИДАЈУ ШТРАЈК: Колеге убијеног Огњановића настављају са радом, али инсистирају на заштити професије

АДВОКАТИ ДАНАС ПРЕКИДАЈУ ШТРАЈК: Колеге убијеног Огњановића настављају са радом, али инсистирају на заштити професије

од admin
0 коментар

Адвокати у Србији данас прекидају једнонедељни штрајк у који су ступили због убиства адвоката Драгослава Огњановића, саопштиле су адвокатске коморе Србије и Београда.

Како се наводи у саопштењу, адвокати су обуставом рада показали јединствен став поводом убиства Огњановића. Они су најавили да ће наредних дана бити формирано Стално тело за праћење истрага свих напада на адвокате које ће чинити представници адвокатуре, судства, тужилаштва, полиције и Министарства правде.

„Задатак Сталног тела биће праћење делотворности истрага у случајевима напада на адвокате и унапређење законских прописа који уредјују кривично правну заштиту адвоката“, наводи се у саопштењу.

Коморе су најавиле да ће пратити даљи рад надлежних у вези са убиством Огњановића и да ће у зависности од тога донети одлуке о даљим мерама и активностима, укључујући обуставу рада и расписивање новчане награде за расветљавање случаја.

Курир.рс/Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар