Почетна » Ако не платите КАЗНЕ за паркирање, ЗАПЛЕНИЋЕ ВАМ АУТО!

Ако не платите КАЗНЕ за паркирање, ЗАПЛЕНИЋЕ ВАМ АУТО!

од admin
0 коментар

Извршитељима је, у периоду од новембра до октобра 2015, године предато укупно 14.068 предмета односно возача, који дугују 400.000,000 динара а од којих је до сада наплаћено око 120.000,000 динара

Возачи који нису измиривали своје обавезе за паркирање врло лако могу да остану без својих четвороточкаша, с обзиром на то да извршитељи плене и аутомобиле како би наплатили своје и обавезе београдског “Паркинг сервиса“.

Извршитељима је, у периоду од новембра до октобра 2015, године предато укупно 14.068 предмета односно возача, који дугују 400.000,000 динара, а од којих је до сада наплаћено око 120.000,000 динара.

Немања Протић, члан Извршног одбора коморе извршитеља Србије објашњава да је ова област регулисана Законом о извршењу и обезбеђењу.

– Наплата казни за паркирање спада, што се тиче Закона о извршењу и обезбеђењу, у врсту комуналних потраживања за чију наплату су, искључиво, извршитељи надлежни. Такав поступак не иде преко суда, него се предузеће директно нама обраћа. Извршитељ када добије предлог за извршење, доноси закључак о извршењу и одређује средство извршења. То може бити у највећем броју случајева заплена дужникове зараде, пензије или попис, процена и продаја покретних ствари извршног дужника. Сходно законским одредбама, извршитељ има овлашћења да Одељења за регистрацију возила у МУП-у, затражи податак да ли извршни дужник поседује возило. Уколико добије податак да има, извршење се може спровести продајом дужниковог возила – објашњава Протић за Политику.

Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić, Promo

Уколико извршитељ не пронађе возило може да распише потрагу за њим. То значи да, када МУП то возило пронађе у саобраћају дужан је да га искључи из саобраћаја и да обавести извршитеља где се оно налази.

Тако је, тренутно, у току поступак за наплату 10.00 евра од власника два аутомобила “мерцедес” и фолксваген” који дугује 1.255.481,40 динара за неплаћене карте. За разлику од овог рекордера, највећи наплаћени дуг по једном предмету износи 351.969.11 динара а направио га је власник “бе-ем-веа”

“Паркинг сервис”, иначе, тек четвртину потраживања успева да наплати.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Директор “Паркинг сервиса” Андрија Чупковић објашњава да две трећиње извршитеља добро раде свој посао иако свима једнако распоређују предмете.

– Сваком од укупно 70 извршитеља смо дали исти број предмета и сваком смо платили исти предијум. Укупно су, у последњих 10 месеци, добили 68 милиона динара да реше око 14.000 предмета. Од свих београдских извршитеља, две трећине добро раде свој посао и наплаћују већину предмета које добију од нас и веома сам задовољан њиховим радом. Примера ради, ових 50 извршитеља је већ наплатило 112 милиона динара а неки од њих су решили и по 200 предмета. Нажалост, у Београду ради и двадесетак извршитаља који у том истом периоду нису нису били ажурни, а поједини су наплатили буквално нула предмета – рекао је Чупковић.

Политика/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар