Почетна » Александар Обрадовић: Власт прикрива властиту одговорност и злоупотребе

Александар Обрадовић: Власт прикрива властиту одговорност и злоупотребе

од admin
0 коментар

 

То каже за Данас узбуњивач Александар Обрадовић, одговарајући на питање како коментарише спот који се данима шерује на друштвеним мрежама, а у којем он „игра“ главну улогу.

Спорни спот, који је прво поставила симпатизерка СНС-а, па га убрзо уклонила, почиње питањем да ли је Обрадовић „бугарски шпијун или херој Савеза за Србију“, потом следи „појашњење“ да „у жељи да освети мајчин одлазак из фирме, Обрадовић почиње самоиницијативно да прикупља податке и прати летове“ са закључком да је узбуњивач из Крушика „продао поверљиве податке наменске индустрије бугарској новинарки“.

Иако је аутору уратка сигурно познато да је Обрадовићева мајка отишла у пензију а не добила отказ, те да мотив откривања докумената о сумњивој трговини оружјем никако не може да буде освета, он је ипак направио видео колаж од његових изјава у медијима са закључцима који су супротни истини. Као и последњи, да је узбуњивач „продао“ поверљиве податке бугарској новинарки.

Он их је прво доставио домаћим медијима и јавности, а за њих се тек касније заинтересовала новинарка портала Армс воч. Обрадовић од откривања приче није имао никакву финансијску корист.

Мада се напредњаци и њихови коалициони партнери ограђују од овог спота, индикативно је да су речник, фразе и неистине изговорене у њему идентичне онима које високи функционери СНС-а месецима користе коментаришући Обрадовића и податке о бројним малверзацијама које је обелоданио.

Он је, између осталог, указао и на то да је отац министра полиције Бранко Стефановић један од учесника сумњивог купопродајног ланца трговине оружјем на штету државне наменске индустрије, а на вишемилионску корист приватне компаније.

– Власт у нашој земљи ће се окомити, притискати и обрачунати са сваким ко мисли и зуцне другачије. Исте фразе, исте испразне поруке, бука и сценарији ПР тимова, и тако годинама. Живимо у паралелној стварности у којој се власт гуши у лепези великих афера док свакодневно пориче постојање озбиљних проблема у друштву, убеђујући грађане да живе као у Швајцарској. За проблеме Крушика оптужују мене и новинаре који се баве овом темом, док са ароганцијом и бестидношћу обмањују јавност и смеју јој се у лице, а све како би прикрили властиту одговорност, неспособност и злоупотребе – истиче Александар Обрадовић.

Он додаје да је Крушик неодбрањива афера и да га овакви покушаји омаловажавања и дискредитације неће обесхрабрити, ни застрашити.

– Знамо где живимо и да ова власт неистомишљенике одмах сматра за крвне непријатеље и мете. Покушавам да живим нормално, не осврћем се иза себе, не желим да се параноја усели у мој живот. Бринем за своју породицу, наравно. Страх сам надвладао. За мене нема повратка сада. Ни корак назад. Само напред у обелодањивању истине и раскринкавању свих лажи ове власти које су у вези са мном и Крушиком – закључује Обрадовић.

Наставићу да се борим

– Наставићу да се доследно и гласно борим да јавност упознам са истином о Крушику. Очекујем да ће Сектор 4 Државне ревизорске институције професионално и независно урадити извештај ревизије пословања Крушика и да ће га коначно обелоданити на свом веб сајту – каже Обрадовић.

Катарина Живановић     Данас/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар