Почетна » Амерички медији: Ванземаљци постоје, а доказ се крије у овом СРПСКОМ МАНАСТИРУ

Амерички медији: Ванземаљци постоје, а доказ се крије у овом СРПСКОМ МАНАСТИРУ

од admin
0 коментар

Амерички портал „Хафингтон пост“ пише да се на фресци Христовог распећа из 1350. у манастиру Високи Дечани налази доказ постојања ванземаљаца. Наиме, на фресци се виде два чудна објекта са Исусове леве и десне стране.

Теоретичари завере тврде да су ови несвакидашњи прикази заправо свемирски бродови и тиме желе да докажу постојање ванземаљског облика живота, али професор са универзитета у Њујорку сматра да је то нетачно.

Како наводи стручњак за историју уметности, ови несвакидашњи и чудни детаљи су заправо небеска тела, пише Хафингтон Пост.

– Колико год да људском савременом оку детаљи на фресци делују чудно, они представљају нешто сасвим уобичајено, месец и сунце – наводи италијански професор ренесансне уметности са Одељења за историју уметности на Универзитету у Њујорку.

– Необичност, без сумње лежи у чињеници да два небеска тела, на неки начин попримају „човек на Месецу“ ефекат, а овакви прикази се често помињу у Јеванђељу – рекао је италијански професор.

Madona i dete sa odjčetom Sv. Jovana

На слици Карла Кривелија „Благовести са Св. Емидијем“ из 1486.године, као и на слици „Мадона и дете са одојчетом Св. Јована“ такође постоје чудни недефинисани објекти.

Karlo Kriveli

По закључку италијанског стручњака, ниједна од ових слика не приказује неки недефинисани летећи објекат, али свакако да су иконописац са Косова или Карло Кривели можда веровали у натприродне догађаје.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар