Почетна » Амфилохије на разговору у полицији о литијама

Амфилохије на разговору у полицији о литијама

од admin
0 коментар

 

Амфилохију је јутрос у Цетињском манастиру уручен позив у којем је писало да је потребно од њега прикупити обавештења у својству грађанина, објављено је на сајту митрополије.

У неколико градова у Црној Гори синоћ су одржане протестне шетње противника Закона о слободи вероисповести и поред забране већих окупљања због корона вируса, који је после вишенедељне паузе поново регистрован у неколико црногорских градова.

Митрополит СПЦ-а Амфилохије је уочи протестних шетњи позвао окупљење да се придржавају здравствених мера Института за јавно здравље.

У Црној Гори је дозвољено окупљање на јавним местима највише 200 људи, што је мера Владе у циљу спречавања ширења корона вируса. Тренутно расте број инфицираних корона вирусом, после више недеља током којих није регистрован ниједан нови случај обољевања и тај број је порастао на 38.

Прошле седмице су због организације литија и кршења епидемиолошких мера притворена два свештеника СПЦ-а.

СПЦ је после три месеца наставила са организацијом протестних шетњи због Закона о слободи вероисповести усвојеног крајем прошле године, а који предвидја подржављење имовине за коју цркве немају доказ о власништву.

Црногорски државни врх предложио је недавно митрополиту СПЦ-а Амфилохију обуставу примене закона, што је Митрополија одбила као „неискрену и неодржуву“ понуду и одлучила се за наставак литија.

Бета/Данас

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар