Почетна » Андреја Младеновић постао директор у БГ метроу и одмах платица горе за 30.000 динара

Андреја Младеновић постао директор у БГ метроу и одмах платица горе за 30.000 динара

"Сиротиња"

од Други Пишу
0 коментар

Некадашњи функционер ДСС и веран сарадник СНС и формално је ступио на дужност директора ЈП Београдски метро и воз. То предузеће познато је по високим зарадама, а месечна плата Младеновића је за чак 30.000 већа у односу на његовог претходника.

Андреја Младеновић никад се званично није прикључио Српској напредној странци, иако је био кандидат за посланика и одборника на њеној листи. Након искључења из ДСС, био је оснивач Самосталног ДСС, да би пре две године формирао Српске самостално странку и постао је њен лидер.

Ипак, све ове године обављао је високе функције у напредњачкој градској власти. Био је члан Привременог органа, заменик и помоћник градоначелника Београда, а недавно је добио функцију у једном од најважнијих градских предузећа – ЈКП Београдски метро и воз.

Како је Нова.рс писала, према званичним подацима, просечна нето зарада у том предузећу износила је око 1.000 евра.

Младеновић је на место директора Београдског метроа, које је основано још пре четири године, дошао након што је оставку на ту функцију поднео Славко Кантар.

Судећи према подацима из његове имовинске карте, Андрија Младеновић је добио и већу плату у односу на свог претходника. Он ће као директор поменутог предузећа зарађивати 180.000 динара месечно, што је за 30.000 динара већа зарада у односу на ону коју је примао Кантар.

Његово именовање било је изненађење за јавност. Претходно се спекулисало да би први човек Београдског метроа могао бити Горан Весић, некадашњи заменик градоначелник и менаџер у београдској власти.

Ипак, Весић је изабран за народног посланика, а спекулише се да ће преузети и једно министарство у новој влади.

Подсећамо, 21. јула 2020. представници градске управе, јавно-комуналног предузећа „Београдски метро“ и француске компаније „Ежис“ потписали су Уговор о изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње метроа у Београду.

Наташа Латковић, Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар