Почетна » АНЕМ: Ни након два месеца није урађена процена стања безбедности Ане Лалић и Динка Грухоњића

АНЕМ: Ни након два месеца није урађена процена стања безбедности Ане Лалић и Динка Грухоњића

од Други Пишу
0 коментар

Упркос обећању, полиција још увек, ни након два месеца, није израдила стручну процену стања безбедности председнице Независног друштва новинара Војводине Ане Лалић и програмског директора тог удружења, универзитетског професора Динка Грухоњића, наводи Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) у свом редовном месечном Мониторингу медијске сцене.

„Апсолутно је неопходно да полиција пронађе механизам и да гарантује безбедност Ане Лалић, Динка Грухоњића и других угрожених новинара“, навео је АНЕМ.

Подсетили су да је представник Министарства унутрашњих послова у Сталној радној групи за безбедност новинара на редовном тромесечном састанку ове групе, одржаном 26. марта, којем је присуствовао и амбасадор Јан Брату, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, изнео податак да ће стручна процена безбедности за Ану Лалић и Грухоњића бити урађена „у наредних 10-15 дана“, али то није урађено до данас.

Ана Лалић и Динко Грухоњић су раније изјавили да су добили приватно обезбеђење захваљујући ангажовању Европске федерације новинара, након стотина претњи смрћу и хиљада шовинистичких увреда које су им упућене.

Пројекат АНЕМ-а подржава Европска унија.

Ana Lalic Hegedis, Dinko Gruhonjić sa suprugom Saskom Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар