Почетна » НИШКИ ИНСПЕКТОР ТВРДИ: Подаци из полицијских истрага преко БИА цуре ка СНС! Ово нисам доживео за 27 година каријере (ВИДЕО)

НИШКИ ИНСПЕКТОР ТВРДИ: Подаци из полицијских истрага преко БИА цуре ка СНС! Ово нисам доживео за 27 година каријере (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Позивајући се на тајност саме истраге, Благотић каже да не може јавно да открије идентитет тих људи, али тврди да о свему постоје докази.

Инспектор за сузбијање привредног криминала у Нишу Небојша Благотић тврди да је, радећи по налогу Управе криминалистичке полиције МУП-а на предмету који се тиче озбиљних злоупотреба у нишкој привреди, током истраге откривено да подаци из полицијских провера преко БИА и СНС стижу до директора фирми чији се рад проверава.

Позивајући се на тајност саме истраге, Благотић каже да не може јавно да открије идентитет тих људи, али тврди да о свему постоје докази.

– Доживео сам нешто што нисам у каријери дугој 27 година. У току рада по тој оперативној обради која се односила на извршене злоупотребе од стране директора једног привредног друштва у Нишу, дошли смо до сазнања да том директору достављају информације поједини припадници БИА, да се исто тако веома ангажују поједини утицајни чланови СНС-а у Нишу да му помогну – каже Благотић.

Благотић тврди да поједини припадници БИА-а из Ниша и ти утицајни чланови СНС-а раде „екипно“, односно организовано, а да подаци цуре чак и из предмета у које БИА није била укључена.

– Припадници БИА нису званично били укључени у рад по том предмету. Тај предмет ради искључиво Одељење криминалистичке полиције и да су они имали неке информације, они су требали да нама проследе те информације, да нама помогну. Међутим, није та ситуација, већ они раде супротно од тога, они информације о том предмету достављају том директору – каже Благотић.

Овим, додаје, не оптужује све припаднике БИА-е из Ниша, већ само „поједине припаднике“ те тајне службе, који су „радили оно што не треба да раде“.

– Имали смо ситуације да су достављали информације о предмету, да л је нешто опасно или није опасно… и то су радили индиректно, преносили су сазнања овим утицајним члановима СНС, па они преносили директору. Да ли су они знали да је овај предмет под оперативном обрадом, не знам. Ми смо до тих сазнања дошли оперативном обрадом – каже Благотић.

Из истраге су цуриле информације чак и о идентитету грађана који су полицији помагали да открије злоупотребе.

Подсетимо, инспектор Небојша Благотић је после 27 година проведених у нишкој полицији пре две године изненада пензионисан одлуком тадашњег директора Полиције Србије Милорада Вељовића. Пензионисан је, како тврди, само дан након што је Вељовићу доставио извештај о вишегодишњој акцији коју је водио.

Сматрајући да је противзаконито пензионисан, Благотић је правду потражио на суду, а пре десетак дана је добио и правоснажну пресуду којом је поништена одлука о његовом пензионисању, па сада чека да буде враћен на посао.

Цео интервју можете погледати у наставку:

 

(Espreso.rs/ Izvor: Južne Vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар