Почетна » Баћина: Произвођачи млека из Баната се ограђују од Асоцијације на чијем челу је Оливера Латиновић

Баћина: Произвођачи млека из Баната се ограђују од Асоцијације на чијем челу је Оливера Латиновић

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Како је наведено у саопштењу Вукашина Баћине, представника произвођача млека из Баната, произвођачи млека су у јако тешкој ситуацији.

  • У првој половини 2024.године Војводину, а посебно Банат захватила је елементарна непогода суша. У неким деловима Баната у последња три месеца пало је мање од 15 литара кише. Хране за краве нема. Произвођачи млека на државно пољопривредно земљиште које су закупили, по праву пречег закупца, нису добили субвенције а ни повраћај за гориво. Цена млека на откупу је јако мала. Већи део произвођача млека у Банату млеко продаје за 45 динара по литри. Када смо се организовали и пре две године кренули у борбу да подигнемо цену млека са 24 динара, Оливера Латиновић се није оглашавала нити је јавно подржала нашу борбу. У Селу Јарковац у општини Сечањ једна млекара није исплатила испоручено млеко више од три месеца произвођачима.
    Ми произвођачи млека из Баната не подржавамо Оливеру Латиновић из Кикинде. Ми нисмо њу бирали нити смо били обавештени ко је њу кандидовао и ко је изабрао да представља произвођаче млека.
    У Србији сваким даном има све мање крава и мање млека. Ми тражимо цену млека од 80 динара по литри плус 20 динара премија.
    Произвођачи млека из Баната неће бити таоци два робота за мужу крава која је дотична добила, навео је Вукашин Баћина.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар