Почетна » Бадњаци скоро на сваком ћошку – Домаћице заинтересоване за декоративне корпице и божићну пшеницу

Бадњаци скоро на сваком ћошку – Домаћице заинтересоване за декоративне корпице и божићну пшеницу

од Други Пишу
0 коментар

Близину Божића најављују и бадњаци који се већ од 2. јануара продају на пијацама, улицама, поред аутобуских стајалишта, на камионима, у самопослугама и најмањим прехрамбених радњама.

У зависности од величине, додатних украса и симбола коштају од 100 до 250 динара. Осим гранчица храста, тражене су декоративне корпице и божићна пшеница. Осим малих, продају се и веће гране чија је цена око 300 динара.

Грађани могу да пазаре само обичне храстове гранчице које немају „додатке“ по ценама од 100 или 150 динара. Купци се, ипак, најчешће одлуче да за Бадње вече у кућу унесу гранчице у малим џаковима, који на себи имају кестење, зрневље кукуруза и цвеће. За овакав бадњак Београђани морају да одвоје 200 динара.

Према речима продаваца, очекују већи број купаца данас, а највише у петак ујутру, на Бадњи дан.

– Ових дана има мање купаца, и претежно људи узму бадњак када иду са посла или из набавке – рекао нам је један продавац у Борчи. – Највише дођу да пазаре 5. јануара и ујутру за Бадњи дан. Најчешће купују украшене, али све се чешће домаћице одлучују и за украсне корпице које су од 350 до 400 динара, чак се више распитују за то него за бадњаке.

Доста се пазари и божићна пшеница, па обично купе уз храстове гранчице и корпицу са пшеницом, која је од 200 до 250 динара – рекао нам је Немања који продаје код Бајлонијеве пијаце.

У МАРКЕТУ И НА ПОПУСТ
ОСИМ на улицама у близини пијаца, Београђани могу да пазаре гранчице дрвета и у маркетима. У једном од њих мали бадњак је на попусту, па купци треба да издвоје 80 динара, а како пише на табли поред, цена је нижа за 100 динара. Пшеница је 200, а коштала је 300. Слама је око 120 динара.

А. З. К.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар