Почетна » БАХАТА ГАШИЋЕВА ДРУГАРИЦА Директорка „Крушевац пута“ шиканира раднике

БАХАТА ГАШИЋЕВА ДРУГАРИЦА Директорка „Крушевац пута“ шиканира раднике

од admin
0 коментар

После јучерашње приче о директорки „Крушевац пута“ Зорици Станковић, која је радника казнила са смањењем плате од десет одсто јер јој на улазу у предузеће није рекао „добар дан“, показало се да је то заправо само један детаљ бахатог понашања и шиканирања радника у тој фирми.

Испоставило се да овај случај није усамљен и да је укупно четворо радника кажњено умањењем плате за десет одсто из истог разлога. Осим тога, директорка Станковић већ има пријаву због мобинга и то због гнусног вређања колегинице која има проблема да остане у другом стању, а припремају се још неке пријаве инспекцији рада.

Радници „Крушевац пута“ су до те мере заплашени свакодневним шиканирањем од стране директорке да не желе да се под именом појављују у медијима плашећи се њене освете (њихов идентитет је познат редакцији).

Називајући једну од запослених проститутком директорка ју је, тврде радници овог предузећа, вређала говорећи јој да је то разлог због кога та радница не може да има деце. Несрећна жена је, тврде радници, завршила на одељењу психијатрије због преживљеног стреса и шока.

Радница због стреса и шока завршила у болници

– Ради се о веома финој, млађој жени која је имала два побачаја. Доживела је нервни слом. Њен муж, који такође ради у „Крушевац путу“, кренуо је са терена да се физички обрачуна са директорком. Једва смо га убедили да одведе жену код лекара. Послали су је код психијатра где је добила гомилу лекова. Два месеца је била на боловању, због стреса и шока – наводе радници „Крушевац пута“ један од примера како директорка Станковићева шиканира запослене.

Кажу да је та службеница ангажовала адвоката који је поднео пријаву против директорке због мобинга.

Пријавићемо је инспекцији рада

О четворици радника који су кажњени смањењем плате за десет одсто, јер се нису јавили директорки у кругу предузећа, Марјан Милојевић, председник синдиката у „Крушевац путу“ прича:

„Она је то извукла из контекста закона. Радник може да буде кажњен ако вређа директора. Ако му се не јави, то није вређање. Зашто мора да јој каже „Добар дан“? Због таквог њеног понашања поднећемо пријаву инспекцији рада“.

Ovaj radnik će sledeći put sigurno reći

Од доласка Зорице Станковић на место директора „Крушевац пута“ од 240 запослених, више од 120 људи је добило решење о премштају на друго радно место. Тврде да су свакодневно под стресом због чега Хитна помоћ често долази у круг предузећа.

– Једном сам након њене тортуре једва дошао до куће, јако ми се слошило. Неким колегама је забранила да комуницирају са мном. Какав је њен образовни ниво најбоље илустрије чињеница да у разговору најчешће помиње мушки и женски полни орган. Какав је руководилац говори чињеница да је људима који су пријавили колегу, јер је био пијан на послу, две недеље касније донела виски на градилиште, да их части – набраја један од високообразованих стручњака.

Радници: Хвали се тиме да је Гашић у школи преписивао од ње

Marjan Milojević, predsednik sindikata u

Марјан Милојевић, председник синдиката у „Крушевац путу“

Зорицу Станковић је на место директора дошла на преоруку Братислава Гашића, министра одбране, са којим је школска другарица.

– Она је у „Крушевац путу“ радила до 2008. године и оставила је јако лош утисак и као стручњак и као човек. Када сам чуо да се враћа позвао сам Гашића, који је већ био министар, и рекао му да то није добро решење. Он је одговорио кратко: „Видећу. Јавићу се“, али се након тога никада није јавио – прича Милојевић.

Радници кажу да се Станковићева хвалила по предузећу: „Мене је довео мој другар министар. Он је од мене преписивао у клупи“.

„Блиц“ је више пута покушавао да контактира Зорицу Станковић. Када смо је позвали на мобилни телефон и представили се рекла је да смо погрешили број и прекинула везу. У предузећу су нам казали да је „данас на састанку у Београду“.

С. Миленковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × one =