Почетна » Бечка полиција покренула истрагу због девојчице нестале у Србији

Бечка полиција покренула истрагу због девојчице нестале у Србији

од Други Пишу
0 коментар

Бечка полиција испитала је држављанина Србије који живи у престоници Аустрије, а који је снимио девочицу у том граду која личи на несталу Данку Илић (2) из околине Бора.

„Сведок је испитан и обезбеђен је снимак који је мушкарацнаправио. Човек је за случај сазнао преко друштвених мрежа. Тачне околности, посебно да ли је у питању нестала девојчица, предмет су истраге која је у току“, рекао је за аустријске медије Маркус Дитрих, портпарол бечке полиције, а пренео је портал „Клеине зеитунг“.

Он је потврдио оно што што је објављено у Србији, да је држављанин наше земље који живи у Бечу казао да је у суботу увече око 20 часова на трамвајској станици у центру Беча видео двогодишњу девојчицу несталу у Србији, у пратњи две жене.

„Затим је контактирао српске власти. Они су се обратили бечкој полицији са захтевом за истрагу“, казао је портпарол полиција.

Амбасада Србије у Аустрији је на свом званичном „X“ налогу поделила слику девојчице и њене податке, уз позив свим нашим грађанима који живе у тој земљи да уколико виде несталу Данку одмах јаве Србији или аустријској полицији.

Амбасада је навела и телефоне на које је потребно пријавити информације о девојчици.

 

У Србији траје шести дан потраге за Данком Илић (2) која је нестала у насељу Бањско Поље у околини Бора. До сада су више пута испитани отац и мајка детета, а телефон мајке је узет на вештачење.

Foto Drustvene mreze

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар