Почетна » КАМЕРА СНИМИЛА ДЕТАЉЕ СА БАХАТЕ ЖУРКЕ НА АДИ: Млади у трансу, сепаре коштао 90.000, пили ЕНОРМНЕ количине алкохола

КАМЕРА СНИМИЛА ДЕТАЉЕ СА БАХАТЕ ЖУРКЕ НА АДИ: Млади у трансу, сепаре коштао 90.000, пили ЕНОРМНЕ количине алкохола

од admin
0 коментар

 

Скандал који је избио након ноћашње журке на Ади Циганлији када је 16 малолетника завршило на ВМА у несвесном стању, поделио је јавност и отворио многе теме, посебно ако имамо у виду да је на журци било више 1.000 гостију узраста од 16 до 20 година.

Подсећамо да је поднета прекршајна пријава организатору журке због служења алокохолних пића малолетницима М.И., Ј.В., Ј.С., М.В., И.Н. Т.В., Р.О, А.И., Ђ.А., Н.А., Н.Л. који сви имају по 15 и 16 година.

Наводно су приведени менаџер и конобари клуба у ком је журка одржана. На прву лопту се сумњало да је реч о организованом тровању и да је младима нешто било сипано у пиће, јер су сви показивали врло сличне симптоме.

Након тога је утвђено да су се гости отровали алкохолом, јер је према првим информацијама улазница за журку коштала 10 евра уз неограничено пиће.

Један од организатора прославе матуре рекао је да су родитељи унајмљивали сепаре за децу са по три флаше вотке који је коштао 90.000 динара. Снимак је објавио репер који је на журци наступио и тај снимак на најбољи начин приказује сцене понашања малолетних лица током догађаја:

 

„Отац ме је звао и тражио да унајми сепаре за своју ћерку објашњавајући ми да жели да ужива на другом или трећем дану прославе матуре, не знам ни сам. Знао је да уз сепаре иде алкохол и то му није био проблем“, објаснио је извор који је желео да остане анониман за „Телеграф“.

Једна мајка је изнела своје мишљење да се ништа страшно није десило.

„Та деца су годину и по дана била затворена у кућама. Месецима нису могла да се друже у школи јер су учили од куће. Коначно су се видели и престали да се боје да корона може да убије њих или неког њиховог ближњег. За њихове младе животе то је предуг период. Опустили су се јер одавно то нису могли“, казала је жена из Београда која је такође желела да остане анонимна.

Напоменула је да је у среду било веома вруће и да је деци вероватно било потребно веома мало алкохола како би се напили.

Са тим мишљењем се није сложио њен муж, који је казао да су конобари ти који су одговорни јер никако нису смели да служе пиће малолетним особама.

Чланом 24. Закона о Заштити потрошача прописана је забрана продаје, услуживања и поклањање алкохолних пића, укључујући пиво, лицима млађим од 18 година живота.

– Чланом 160. Закона прописана казна за правно лице које продаје, услужује и поклања алкохолна пића, укључујући и пиво лицима млађим од 18 година живота износи од 300.000,00 до 2.000.000,00 динара, за одговорно лице у правном лицу казна је у распону од 50.000,00 до 150.000,00, а за предузетника од 50.000,00 до 500.000,00 динара – изјавили су раније из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

МОНДО

Можда ти се свиди

Оставите коментар