Почетна Друштво Београд стаје за викенд: Четири догађаја и блокирани делови града – добро се наоружајте стрпљењем

Београд стаје за викенд: Четири догађаја и блокирани делови града – добро се наоружајте стрпљењем

од Други Пишу
0 коментар

У Београду се за викенд одржава неколико манифестација због чега ће велики број улица бити затворен.

Заказана је промоција најмлађих официра Војске Србије, потом ће се одржати „Филхармонија на отвореном“, али и трка „10к Белграде„. Одржаће се и Прајд 2023.

Промоција најмлађих официра Војске Србије

Поводом свечане промоције најмлађих официра Војске Србије, која ће бити одржана у суботу од 11 часова испред Дома Народне скупштине, доћи ће до измена у режиму саобраћаја због затварања појединих улица у петак од 16 до 20 часова и у суботу од 8 до 14 и 30 часова, саопштили су из Министарства одбране.

За саобраћај ће бити затворене улице Драгослава Јовановића, Таковска од Светогорске до Булевара краља Александра, Трг Николе Пашића, Булевар краља Александра од Београдске до Кнеза Милоша, Кнеза Милоша од Немањине до Булевара краља Александра, Дечанска од Теразијског тунела до Трга Николе Пашића, Ресавска од Крунске до Булевара Краља Александра и Влајковићева од Трга Николе Пашића до Мајке Јевросиме.

Генерална проба свечаности одржаће се у петак од 18 часова на платоу испред Дома Народне скупштине.

Филхармонија на отвореном

Из Секретеријата за саобраћај су најавили да ће више улица бити затворено током организације „Филхармоније на отвореном“.

У петак ће од 13:00 часова до суботе до 01:00 сат бити затворена Херцеговачка улица од Карађорђеве до Железничке. Иста улица ће бити затворена и од суботе у 13:00 часова до недеље у 01:00 сат после поноћи.

У петак и суботу ће од 19:00 до 23:00 часа бити затворена улица Земунски пут од Сајмишта до Булевара Вудроа Вилсона.

Прајд 2023

Ове године Прајд шетња најављена је за суботу, 9. септембра, у 17:00 часова. Окупљање је планирано за 16:00 часова у парку Мањеж.

Планирана је следећа рута:

Немањина (улаз у Парк Мањеж код раскрснице Немањине и Ресавске) – Кнеза Милоша – Краља Милана – Трг Николе Пашића – Народна скупштина – Кнеза Милоша – Немањина – Парк Мањеж.

Трка 10к Белграде

У суботу се одржава и трка 10к Белграде, која почиње у 18:00 часова. Како пише на сајту манифестације, трка траје од 15:00 до 21:00 час.

На сајту ове манфиестација наведено је и којим улицама ће се трка одржати, али званично обавештење о затварању улица још увек није објављено.

Рута је следећа:

Булевар Николе Тесле – Карађорђева (окрет) – Булевар Николе Тесле – Трешњиног цвета (окрет) – Булевар Николе Тесле – Ушће – Логор Сајмиште – Ушће – Булевар Николе Тесле.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Андрија Лазаревић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар