Почетна » Бивши радници фабрике Застава камиони запретили уласком у зграду градске управе

Бивши радници фабрике Застава камиони запретили уласком у зграду градске управе

од admin
0 коментар

 

Око 370 радника потражује 160 милиона динара, о чему постоје судска решења, а дуг је настао од 2014. до 2018. године.

Представник Штрајкачког одбора Милојко Поповић је после данашњег протеста рекао агенцији Бета да у разговору са замеником градоначелника Ивицом Момчиловићем добили обавештење да Град нема правни основа да им испуни захтев и уступи фабрички магацин на који је ставио хипотеку, како би наплатили потраживања.

Додао је да је Момчиловић рекао да су обавестили Министарство привреде о проблему „камионџија“, али да нису добили никакво обавештење.

„Иако смо се недавно обратили и председнику државе и премијерки, нисмо добили никакав одговор на наше питање по ком је закону Министарство привреде 2018. прекинуло судско извршење по нашим пресудама за зараде и фабрика уведена у стечај, формирано ново предузеће Застава терво, а радници остали без зарада“, рекао је Поповић.

Он је казао да су представницима Града дали још времена да нађу решење.

„Имају две недеље да нас обавесте како ће нам се намирити потраживања. У противном, рекли смо Момчиловићу, упашћемо 21. фебруара у зграду градске управе и остати све док не добијемо одговоре“, рекао је Поповић.

Он је рекао да су радници и данас хтели да уђу у зграду градске управе.

„Спремни смо за разговоре у Министарству привреде, са свима, како би се нашло решење за исплату наших потраживања. Нећемо само дозволити да нас више завлаче. Знамо да иду избори и да ће нам вероватно само исплатити по 50.000 динара које је су обећали још у децембру“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да намера учесника протеста није да руше власт, нити је то политички скуп, него радници само траже оно што им припада, а што су им, како је рекао, противзаконито узели.

Поповић је истакао да бивши радници имају правоснажне судске пресуде те је ситуацију упоредио са случајем тенисера Новака Ђоковића у Аустралији који су челници Србије критиковали, наглашавајући да одлука министра не може да буде старија од судске.

„И у нашем случају је тако. Суд је пресудио у нашу корист, а онда је државни секретар покренуо стечај, као и реализацију извршења по судским пресудама и ми смо остали без зарада“, објаснио је Поповић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × two =