Почетна » Одлука Владе: У канистере до 60 литара деривата нафте

Одлука Владе: У канистере до 60 литара деривата нафте

од admin
0 коментар

 

„Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, којом се омогућава привредним субјектима који обављају делатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање превозних средстава, да се испорука осим утакањем у погонске резервоаре превозних средстава, може вршити и утакањем у посуде за транспорт деривата нафте у максималној количини до 60 литара“, саопштила је Влада након седнице.

На овај начин омогућено је, како се наводи – „пре свега пољопривредницима који као средства за рад користе пољопривредне машине, да наставе несметано обављање послова“

Влада Србије усвојила је и измењену Одлуку о привременој забрани извоза основних пољопривредно прехрамбених производа битних за становништво.

„Овом одлуком се сирово уље од семена сунцокрета или шафранике изузима од забране извоза, а имајући у виду да се овај производ не може користити за даљу прераду у рафинисано сунцокретово уље и да се најчешће користи у индустрији боја и лакова. Такође, одлучено је да се на листу производа за које се привремено забрањује извоз, дода и рафинисано сунцокретово уље“, истиче се у саопштењу.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × five =