Почетна » БЛИЗАНЦЕ РОДИЛА КОД КУЋЕ Храбра Лесковчанка постала мајка шести и седми пут

БЛИЗАНЦЕ РОДИЛА КОД КУЋЕ Храбра Лесковчанка постала мајка шести и седми пут

од admin
0 коментар

Крхка Јелена Спасић (30) из Бојника породила се изненада у својој кући и на свет донела здраве близанце Лену и Лазара, своје шесто и седмо дете.

Јелена се породила тек што је ушла у девети месец трудноће, која је, иначе, била ризична.

– Добила сам слабе болове, више су личили на лажне трудове. Отишла сам до тоалета, вратила се, села на кревет и одједном је прва беба изашла из мене – прича ова жена, коју у лесковачком породилишту зову Мајка Храброст.

Порођај се одвијао пред њеним супругом, свекром, свекрвом и најстаријом, дванаестогодишњом ћеркицом. Када су видели шта се дешава, настала је паника.

– Била је то катастрофа за моје укућане. Највећу панику правио је супруг, унезверено трчећи по кући. Само што се није онесвестио. Морала сам да их смирујем и да их натерам да зову Хитну помоћ, која је буквално стигла за један минут. Сестра је пресекла пупчану врпцу, а када су почели други трудови, поред мене је већ био гинеколог из Дома здравља – прича мајка.

Пола сата касније, стигли су с два возила Хитне помоћи у породилиште Опште болнице у Лесковцу, где су је, тврди, дочекали као царицу.

– Све је било организовано као на филму. Једна екипа је преузела децу, друга мене – каже Јелена, чији су близанци од 1,9 и 1,8 килограма у инкубатору.

I U INKUBATORU 
SE DRŽE ZA RUKE: 
Lena i Lazar

И У ИНКУБАТОРУ СЕ ДРЖЕ ЗА РУКЕ: Лена и Лазар

Јелена и њен супруг Новица, војни инвалид, имају још петоро деце, од пет до 12 година: Тијану, Јована, Николу, Ђорђа и Данила.

– Ја сам најбогатија и најсрећнија жена на свету, поштована од супруга и вољена од деце. Удала сам се са 17 година зато што сам ја тако хтела и родила сам децу испуњавајући снове о великој породици – прича Јелена.

Спасићи живе у породичној кући са 52.000 динара од војне пензије Новице, који је изгубио око у рату на Косову, дечјег додатка, али и од производње јагода. С њима су и Новичини родитељи.

– Имамо довољно за пристојан живот. Деца су обучена и сита у нашој традиционалној кухињи, у којој доминирају чорбаста јела и банице – прича Јелена.

Каже да не разуме људе који се чуде када чују колико деце има.

– Неразумљиво ми је изналажење разлога да се не рађа. Некима сметају свекрве, некима недостатак посла, а ја мислим да се увек нађе пут када дете дође на свет – објашњава мајка седморо деце.

Majka blizanaca Jelena sa sestrom

Мајка близанаца Јелена са сестром

Радост и у болници

Директор Опште болнице у Лесковцу Небојша Димитријевић каже да је Јелена обрадовала целу установу. „Не дешава се сваки дан да се жена породи код куће и да дође са својим шестим и седмим дететом. Још смо срећнији што су и мајка и малишани здрави и витални“, каже Димитријевић.

Љубимци сестара

Старија Лена с црном густом косом и млађи Лазар светлије пути, који се најчешће држе за руке у инкубатору, љубимци су и лекара и сестара. „Невероватно су лепи, благи и дисциплиновани“, коментраише једна од сестара.

Милица Ивановић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар