Почетна » Блокада траје: На Газели 40 степени, возила хитне помоћи пролазе

Блокада траје: На Газели 40 степени, возила хитне помоћи пролазе

од Други Пишу
0 коментар

Активисти Савеза еколошких организација Србије који су блокирали ауто-пут и мост Газела код Сава центра упркос температури која је због усијаног асфалта виша од 40 степени настављају блокаду.

Саобраћај је обустављен у оба смера, јавља репортер Н1, а из СЕОС-а су најавили да ће, брез обзира на велику врућину, блокада трајати до 22 сата.

Окупљени протестанти склонили су се у хлад испод моста јер је температура ваздуха већа од 40 степени.

Саобраћајна полиција возаче који би кренули на ауто-пут преусмерава на друге алтернативне саобраћајнице и спречава стварање колона. Осим саобраћајаца присутни су и полицајти у цивилу, јавља репортер Н1.

Иако је ауто-пут блокиран организатори протеста пропуштају возила хитне помоћи и сва она у којима су деца.

Подсећамо, из Савеза еколошких организација Србије кажу да је Закон о планирању и изградњи донесен у интересу приватних инвеститора, и то оних пре свега на Славији.

Према речима окупљених, еколошки активисти страхују и да је ово увертира за повратак Рио Тинта и наводе да је за њих најспорнији Закон о конверзији земљишта.

Из СЕОС-а истичу да они подржавају и протесте „Србија против насиља“ као и да су учествовали на њима. Међутим, како су истакли, данас су се одлучили за посебну, одвојену акцију и изашли су на Газелу јер, како кажу, сматрају да хитно и јасно мора нешто да се предузме како би се скренула пажња јавности на Закон о планирању и изграњи и Закон о експроприацији земљишта и свему ономе што приватним инвеститорима може да годи од када је закон донет.

Подсећамо, протест „Србија против насиља“ почиње данас у 19 часова у Београду. Имаће, како кажу организатори, медијску руту.

Шетаће се прво до зграде РТС, а онда и до зграде РЕМ. Организатори кажу да је то због тога што Јавни сервис прећуткује истину и не информише грађане како би требало, а РЕМ ћути на промоцију насиља која свакодневно долази са „малих екрана“. Иако најављен као „медијска рута“, на протесту ће бити највише речи о стању у просвети јер организатори сматрају да после трагедије која се десила у школи Владислав Рибникар није урађено довољно, а нова школска година почиње за пет дана.

Foto N1

С.К., Младен Саватовић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар