Почетна » БОЖЕ ИМАЛИ ТЕ НА НЕТУ СПЦ преко интернет сајта моли Господа да заустави поплаве

БОЖЕ ИМАЛИ ТЕ НА НЕТУ СПЦ преко интернет сајта моли Господа да заустави поплаве

од admin
0 коментар

Српска православна црква (СПЦ) упутила је преко свог интернет сајта молитву за заштиту од поплава које су погодиле и даље прете Србији.

У молитви упућеној Господу, творцу “који са крајева земље сабира воду у облацима”, моли се да је својом заповешћу заустави и да пошаље ведрину на земљу.

– Господе, немој нас савим предати пропасти и глади и погибији, и нека нас силна вода не поплави, него се у гневу опомени милости, мада нисмо заслужили, сажали се на нас ради доброте своје и као добар помилуј створења своја и дело руку својих и брзо избави од свакога зла, наведено је у молитви.

Молитвеном поруком СПЦ се обратила и мајци Божијој.

– Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге Твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зла, но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, наведено је у молитви.

Уредника сајта СПЦ Владимир Вранић каже да није неуобичајено да се молитва нађе на њиховом сајту.

Како је Вранић рекао Тањугу, у традицији цркве је да реагује молитвом када се јави временска непогода или било каква потреба у народу.

– То је најадекватнији начин, да се црква молитвено обрати за добро народа и наравно да се обрати богу. Увек када су временске недопогоде црква се моли, било у цркви, у домовима, или сада путем сајта – рекао је Вранић.

Он каже да није неуобичајено да се молитва надје на сајту СПЦ, јер је и раније то био случај, како ни онај ко отвори сајт СПЦ “своје мисли усмерио ка богу”.

– Ово је кратка молитва и предлог СПЦ да се сви заједно молитвено обратимо богу да би се решило питање и поплава, али и било каквих других непогода, рекао је Вранић.

(Тањуг)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар