Почетна » Божовић: Тражимо да медицинским сестрама предаје доктор медицинских наука, а не ветеринар

Божовић: Тражимо да медицинским сестрама предаје доктор медицинских наука, а не ветеринар

од admin
0 коментар

 

Божовић је на конференцији за новинаре рекао да годину дана након што су отпустили осам професорки, у ћупријској високој школи, медицинским сестрама не предаје више докторка медицинских наука, него ветринар и то Иван Бошњак високи функционер Српске напредне странке (СНС) чији је посао да испитује квалитет свињског меса након штројења свиња.

Према речима Божовића, функционер СНС Александар Мартиновић незаконито предаје на предмету за бабице пред празном учионицом, а на мастер студијама предаје и Владимир Орлић, члан Председништва СНС-а.

„Национално акредитационо тело одбија да изврши своју законску обавезу и спроведе контролу квалитета у Високој медицинској школи у Ћуприји где је без посла остало осам жена, да би се противзаконито запослили функционери СНС“, рекао је Божовић.

Он је додао да је Републичка просветна инспекција утврдила бројне незаконитости, наложила да се раскину уговори са функционерима СНС, али се ништа од тога није десило.

Национални савет за високо образовање наложио је Акредитационом телу да спроведе контролу квалитета још у јануару а они су то одбили. Божовић је најавио да ће, у складу са законом, покренути иницијативу за њихову смену.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар