Почетна » Буџет КГ насмејао твитераше: “Ко ово прочита, медаља”

Буџет КГ насмејао твитераше: “Ко ово прочита, медаља”

од admin
0 коментар

 То је урадио један корисник твитера, али је уместо информација, наишао на табелу са неразумљивим симболима коју је поделио са твитер заједницом. Његово “откриће”, изазвало је бројне коментаре у којима твитераши алудирају да је заправо све “транспарентно” и да је “грађанима лепо објашњено” где је утрошено 10 милијарди из буџета.

У Водичу за грађане кроз буџет града Крагујевца за 2020. годину, који је на званичном сајту Града објављен у априлу ове године, табела са структуром буџета по програмима је “шифрована”, па је, по свему судећи, обичним грађанима потребно велико знање из области енкрипције података, како би могли да одгонетну где је отишло 10 милијарди градских пара.

Од свега што је наведено у табели, једино је препознатљиво да је износ од 9.927.000.000 распоређен на 17 програма у 2020.години, док је све остало “написано” неразумљивим језиком.

 

“Шта није јасно?”, “Све јасно и транспарентно”, “Све лепо пише, не знам што се буните”, “Богу хвала, коначно неко писмен у Градској управи”, “Као и све у Крагујевцу… Мутно” неки су од коментара које су написали твитераши, алудирајући на нестручност и нетранспарентно трошење новца свих грађана Крагујевца.

Као и увек када коментаришу апсурдне појаве у друштву, Твитераши су и овога пута показали духовитост.

 

“Овај иђаиђаји 7, делује као намештен тендер”, “Ко вам је крив што нисте дуално образовани па не можете да прочитате”, “Марко Ђурић попуњавао на његовом хебрејском пре него што је отишао”, “Добро су уложени новци за дигитализацију. Види се напредак.”, “Да није можда ово неки покушај Врањанаца да буџет представе на мађарском”, “Већ видим јавну набавку од два милиона евра за услуге преводиоца”, само су неки од твитова.

 

Градска управа: Техничка грешка

У Градској управи за Нова.рс објашњавају да је у питању “ненамерна и техничка грешка” до које је дошло приликом објављивања изворног документа на градски сајт.

У Управи нам је потврђено, да ће одмах ангажовати своју ИТ службу да исправи документ, који ће грађанима бити доступан са исправљеном грешком.

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар