Почетна » Бурна расправа на седници о примедбама на урбанистички план Новог Сада

Бурна расправа на седници о примедбама на урбанистички план Новог Сада

од admin
0 коментар

 Грађани су добацивали и прилазили столу за којим седе чланови комисије, тражећи да им се представе, да кажу где су им адресе бироа и колико квадрата су пројектовали за Галенс. Активисти и заинтересовани грађани доводе у питање компетенције и намере чланова комисије, будући да су чланови Комисије за планове, коју је основала Скупштина Града Новог Сада, у блиској прошлости били ангажовани на више пројеката компаније „Галенс“ и других великих инвеститора, због чега сумњају у њихову непристрасност и објективност. Указују и на то да, од укупно шест архитеката који су у комисији, само једна има лиценцу урбанисте.

После 15 минута бурне расправе, седница се наставила. Представници ЈП „Урбанизам“ читаће примедбе грађана и своје одговоре на те примедбе, након чега ће подносиоци примедби имату по десет минута да их додатно образложе.

Подсетимо, претходно је седница била заказана за 21. фебруар, али је одложена због великог броја пристиглих примедби, услед којих је Комисији било потребно више времена за обраду у складу са процедуром предвиђеном прописима.

Тачан број примедби се не зна, али градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је гостујући на Радио телевизији Војводине да је на адресу Управе за урбанизам стигло око 15.000 примедби.

Сами представници иницијатива и удружења предали су више стотина примедби са 12.590 потписа грађана и кроз приговоре су, између осталог, захтевали да се нацрт ГУП повуче из процедуре и да се приступи изради новог плана, због више спорних тачака на које указују грађани и стручњаци – Нови Сад на води и изградња четвртог моста у продужетку Булевара Европе, који подразумева и изградњу вијадукта дуж булевара, али и на ускраћивање зелених површина.

Ксенија Павков     Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар