Почетна » „ЋАЛЕ ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ“: ПОВОДОМ ПРЕДЛОЖЕНОГ СПОРАЗУМА О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА

„ЋАЛЕ ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ“: ПОВОДОМ ПРЕДЛОЖЕНОГ СПОРАЗУМА О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА

од admin
0 коментар

 

Након што смо прочитали предлог споразума европарламентараца можемо да констатујемо да званична Европа нема воље или снаге, а вероватно и једно и друго да помогне у решавању политичке кризе у Србији.

Предложени споразум је неодређен, може да се веома произвољно тумачи, не нуди нити једно конкретно решење, представља мртво слово на папиру јер не нуди нити један механизам за решавање проблема и на крају је понижавајући за опозицију.

Покрет „Ћале ово је за тебе“ позива опозиционе колеге да не потпишу овакав предложени споразум.

Наше друштво нема луксуз још једног нелегитимног изборног процеса, а још мање учешћа и давања легитимитета истом. Најгоре од свега што може да нам се деси био би раједињен став опозиције поводом предстојећих избора јер би то дуготрајно обрисало опозицију са политичке сцене и убило сваку наду грађана.

Стога, позивамо све опозиционе партије, слободне покрете, удружења грађана и независне интелектуалце да у најкраћем року заједно седнемо и отпочнемо разговоре ради проналажења заједничких решења у циљу борбе за слободно друштво и право на слободан избор.

Званична Европа треба да зна да поред криминалног режима Александра Вучића за све што се буде дешавало у наредном периоду у Србији сноси добар део одговорности.

Медијски тим Покрета „Ћале ово је за тебе“

Можда ти се свиди

Оставите коментар