Почетна » ЧЕКА НАС ЛУДИЛО ОД ВРЕМЕНА У СРБИЈИ: У уторак 17 степени, а од 16. јануара МИНУС!

ЧЕКА НАС ЛУДИЛО ОД ВРЕМЕНА У СРБИЈИ: У уторак 17 степени, а од 16. јануара МИНУС!

од admin
0 коментар

Пред нама је прави температурни шок јер ће се после дебелог минуса, који је износио и до 15 степени испод нуле, у року од 10 дана жива у термометру попети за више од 30 степени

У понедељак и уторак ће у нашу земљу, након неколико дана снега и леда, стићи пролеће. Температура ће се у појединим деловима земље, пре свега у Ваљеву, Нишу, Лесковцу и Лозници, попети на чак 17 степени Целзијуса, најављују метеоролози.

Пред нама је прави температурни шок јер ће се после дебелог минуса, који је износио и до 15 степени испод нуле, у року од 10 дана жива у термометру попети за више од 30 степени?! Да ствар буде још гора, након летњег времена, од 16. јануара опет нас чека хладан талас.

Метеоролози прогнозирају да ће температура тада спасти на минус један степен и да ће у готово целој земљи падати снег.

– Температуре ће у ова четири дана бити далеко више од просечних за ово доба године. Дневне ће се кретати од 10 до 15 степени, а у понедељак и уторак ће бити и 16 или 17 степени. Примера ради, те највише температуре биће у западној Србији, Ваљеву, Лозници. У овом периоду, само нешто хладније биће у Тимочкој крајини – објашњава Недељко Тодоровић.

Foto: Marko Todorović

Ипак, ови топли дани неће бити суви.

– Биће доста облака, а местимично ће падати киша. Након овог топлог периода, у среду и четвртак нас чека мањи пад температуре, мада ће она остати изнад просека. Само ће на планинама бити снега. Од 16. јануара враћају се хладни дани, а температуре ће достизати највише између минус један и два степена – рекао је Тодоровић.

Телеграф.рс / Извор: Информер

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 + thirteen =