Почетна » Чешка, рај за нездрави живот

Чешка, рај за нездрави живот

од admin
0 коментар

За све који не желе да живе здраво, прија им нездрава храна, пуше или пију алкохол Чешка је прави рај у оквиру Европске уније. Од свих 28 чланица ЕУ Финска највише регулише потрошњу нездравих производа законима, смерницама, упозорењима и забраном рекламирања.

Ознаку „лука слободе и рај за ситне пороке“, Чешка је, према студији швајцарског института „Epicenter“, заслужила зато што не ограничава никако алкохолна пића у ресторанима, дозвољава да се рекламирају електронске цигарете као здраве, а не спречава ни рекламурање алкохола, посебно пива које је опорезовано веома ниском стопом.

Доступност националног чешког алкохолног пића, пива, на које Чеси, а и њихова држава гледају као на „течни хлеб“, а на пиваре као на важну привредну грану, доноси Чесима сваке године првенство на листама највећих светских пивопија, а високо су захваљујући томе и на листи народа највећих љубитеља алкохолне капљице.

Чеси су, са 144 литра попијеног пива годишње по глави становника, и прошле године проглашени највећим пивопијама, испред Немаца који попију 107 литара и Аустријанаца чија годишња потрошња је 106 литара пива по глави становника.

Либералне земље ЕУ у које швајцарска студија у шали убраја све који нису непушачи, апстиненти и вегетаријанци су уз Чешку још и Немачка, Луксембург, Холандија, Словачка и Аустрија.

Извор: Бета

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар