Почетна » ЦИКЛОН СА ЈАДРАНА ЋЕ „ОДУВАТИ“ ЛЕТО После низа тропских дана, стиже нам ВРТОГЛАВИ ПАД температуре

ЦИКЛОН СА ЈАДРАНА ЋЕ „ОДУВАТИ“ ЛЕТО После низа тропских дана, стиже нам ВРТОГЛАВИ ПАД температуре

од admin
0 коментар

Током седмице биће сунчано и топло, а за викенд се очекује погоршање времена. Међутим, нови подаци показују да ће пад температуре бити драстичнији него што је најављено, те нас у понедељак очекује тек 20 степени

– Претходно је процењено да ће температура пасти за неких седам степени, али свежији подаци показују да ће разлика ипак бити и више од 10 степени Целзијуса у односу на садашњих 32-33 степена, те нас очекују температуре око 20. подеока – рекао је за „Блиц“ метеоролог Ђорђе Ђурић.

Zbog visokih temperatura uključen alarm, ali neće potrajati

Циклон који долази са Јадрана донеће захлађење у целом региону, а у Србији ће прво погодити североозапад земље, и то у недељу увече. Наоблачење, пљускови и грмљавина до понедељка ујутру захватиће и остатак Србије.

– Ово погоршање времена буквално ће одувати лето из Србије, али још није сигурно колико ће тачно дана трајати. Све зависи од путање којом ће се кретати циклон, а за сада подаци још увек варирају. Требало би да буде пролазног карактера – рекао је Ђурић, и напоменуо да на локалном нивоу може бити обилних падавина.

Trenutna prognoza pokazuje da sada kiša neće potrajati, ali će je biti u prvoj polovini septembra

Након што прође нестабилнији период, крајем августа и почетком септембра биће око 25 степени, те још није време да се опростимо са летом, закључује метеоролог.

Жути метео аларм

Данима је на снази жути метео аларм због високих температура, и то у читавој земљи. Он је активан и данас, а биће и у среду и четвртак. У понеким деловима Србије постоји опасност и од грмљавине, која се може очекивати у вечерњим часовима, као и краткотрајни локални пљускови.

Искључиво у четвртак дуваће умерен до јак југоисточни ветар у кошавском подручју: у поморављу, подунављу и на југу Баната.

М.М.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × one =