Почетна » ЦИРСД организовао панел “Запад и Русија: Нови Хладни рат?“

ЦИРСД организовао панел “Запад и Русија: Нови Хладни рат?“

од admin
0 коментар

Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) одржао је панел “Запад и Русија: Нови Хладни рат?’’ поводом представљања другог броја часописа Хоризонс.

 Модератор панела био је председник ЦИРСД Вук Јеремић, а своје ставове о овој теми разменили су бивша предесница и министарска спољних послова Швајцарске Мишлин Калими Реј, председник Француског института за међународне односе Тјери де Монбриал, као и профеори Леон Којен и Иво Висковић.

Скупу су присуствовали амбасадори акредитовани у Србији, професори, аналичари и друге истакнуте личности из области спољне политике и међународних односа, али и велики број студената Универзитета у Београду.

Као што је најавио председник ЦИРСД-а, свако наредно издање часописа Хоризонс биће промовисано кроз панел дискусију чија ће тема бити уједно и главна тема актуленог броја. Јеремић је госте обавестио да ће пролећно издање часописа Хоризонс бити посвећено Блиском истоку.

Након промоције у Београду, ЦИРСД ће 18. фебруара организовати и представљање Хоризонса у Њујорку, на којем ће говорити стални представник Руске федерације при Уједињеним нацијама Витали Чуркин, бивши премијер Аустралије Кевин Рад, бивши министар одбране Карл Теодор цу Гутенберг и професор Колумбија Универзитета Џефри Сакс.

ЦИРСД.ОРГ

Можда ти се свиди

Оставите коментар