Почетна » Тиват ПОД БЛОКАДОМ, мета полиције – крстионица на Михољској превлаци! (ВИДЕО)

Тиват ПОД БЛОКАДОМ, мета полиције – крстионица на Михољској превлаци! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

ИАКО се нису смириле страсти након јутрошњег вандалског рушења конака новог манастира Светог Василија у Улцињу, тензије су подигнуте на другој страни црногорске обале – Михиљској Превлаци код Тивта, Крстионици посвећеној Светом Ловћенском Тајновидцу Петру Другом Петровићу Његошу.

Око 14 сати на том простору примећено је груписање полицијских снага! Свештенство и народ сабирају се у манастиру Светог архангела Михаила на Превлаци, како би одговорили евентуалној акцији надлежних државних органа да сруше Крстионицу.

– Много је полиције у граду не само из Тивта него и суседних општина. Ту су и чак „марице“. Не знамо због чега. Народ, када је видео шта се јутрос десило у Улцињу, почео је да се сабира у манастиру Светог архангела Михаила. Ту смо и ми свештеници, па ћемо видети шта ће се даље дешавати – казао је кратко за „Новости“ свештеник Мијајло Бацковић.

Подсетићу на недавну изјаву премијера Душка Марковића да држава није заборавила на Крстионицу коју су прошле године покушали да сруше, али је управо верни народ одбранио. Међу полицајцима који су од ране зоре крстарили Тивтом примећен је исти онај инспектор који је прошле године у априлу предводио десант на Крстионицу! Успели смо на суду да срушимо решење грађевинске инспекције о уклањању Крстионице, тако да је свака нова реакција државе према њом – нелегална!

 

 

Новости онлајн/В.К.

Можда ти се свиди

Оставите коментар