Почетна » ДА ЛИ ЈЕ РЕАЛНО ? Нишлијка се венчала се с ујаком због пензије!

ДА ЛИ ЈЕ РЕАЛНО ? Нишлијка се венчала се с ујаком због пензије!

од admin
0 коментар

Савета Н. из Ниша склопила је брак са ујаком Владиславом С. из околине Гаџиног Хана због иностране пензије, објавио је „Ало!“.

Информација да се тако нешто заиста догодило потврђена је и у Основном јавном тужилаштву у Нишу јер су и они добили полицијски извештај, јер је неко пријавио случај, међутим, поступак неће бити покренут јер венчање није предвиђено као кривично дело.

– Добили смо полицијски извештај у којем је наведено да је 22. 6. 2007. у Нишу склопљен брак између ујака и сестричине. Како то није кривично дело, нисмо у могућности да делујемо нити да покрећемо било какав поступак – кажу у Основном јавном тужилаштву.

Савета Н. није била у прилици да говори о овој теми. До Владислава нисмо успели да дођемо јер се налази у Швајцарској, а наш извор близак пару каже да је брак склопљен из користи, због пензије.

– Неко је пријаву за овај случај поднео полицијској управи Гаџин Хан 28. априла 2016, а полиција је пријаву проследила на обраду криминалистичкој полицији у Нишу. По овоме што се дозвољава у нашој земљи, слободно се могу венчати брат и сестра, ујак и сестричина, стриц и братаница. Мотив венчања између ових двоје људи је наслеђивање ујакове швајцарске пензије. Сматрам да је то кривично дело и да је направљен пропуст и у матичној служби – каже саговорник листа.

Из матичне службе Ниша до закључења броја нисмо добили одговоре на питања. Дипломирани правник и адвокатски приправник Андријана Трајковић објаснила је да тај чин није кривично дело, али да постоји сметња за склапање брака и да може бити поништен ако то затраже супружници или наследници.

 

(Еспресо.рс / Ало)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар