Почетна » Да ли је запрашивање комараца ШТЕТНО ЗА ЉУДЕ? Ако сте директно изложени диму, можете да осетите ове СИМПТОМЕ

Да ли је запрашивање комараца ШТЕТНО ЗА ЉУДЕ? Ако сте директно изложени диму, можете да осетите ове СИМПТОМЕ

од admin
0 коментар

„Људи су се гушили унутра, било је и мале деце, и то све у току оброка“, написао је један суграђанин на друштвеним мрежама.

Колико је улично запрашивање добро или лоше за околину и да ли може бити последица, питали смо Завод за биоциде и медицинску екологију.

– Биоцидни препарати који се користе за регулисање бројности комараца су регистровани за примену у јавном здрављу и поседују све дозволе надлежних институција. Радни раствор је ниске концентрације који је довољан да делује на инсекте, али је безопасан за људе. Директно излагање радном раствору који се распршује из уређаја током рада је непожељно и може изазвати привремено сузење и пецкање у очима, гребање у грлу, а ретко главобољу и мучнину – кажу за „Блиц“ из Завода за биоциде.

Како додају, они преко средстава јавног информисања унапред обавештавају грађане у којим деловима града ће се вршити третмани комараца.

– На тај начин грађани могу своје активности прилагодити томе и привремено се склонити са локација које су обухваћене третманом – поручују из Завода.

Т. Богосављевић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

13 − four =