Почетна Друштво ДА ЛИ КОМУНИЗАМ ЈАЧА У СРБИЈИ И ХРВАТСКОЈ? Ево шта тврде комунисти!

ДА ЛИ КОМУНИЗАМ ЈАЧА У СРБИЈИ И ХРВАТСКОЈ? Ево шта тврде комунисти!

од admin
0 коментар

Чуваре комунистичких тековина није изненадило што чак 39 одсто Хрвата сматра да је најлошији потез њихове председнице – уклањање Брозове бисте из резиденције.

Да ли је истина или заблуда да дух комунизма јача у Србији и Хрватској најбоље показује недавно истраживање у Хрватској о почетним резултатима новоизабране председнице Колинде Грабар Китаровић према којем је чак 39 одсто грађана најлошијим потезом у њеном мандату оценило – уклањање Титове бисте из службене резиденције на Пантовчанку.

У Југославији су се поштовала радничка права, радило се, градило, имали смо изванредно школство и здравство. А шта нам је ова назови демократија донела? Уништила је све што је створио социјализам. Направила је просјака од радника, а нама продају празну причу како за време Тита ништа није ваљало. Уствари сад ништа не ваља! – објашњава Блашко Габрић оснивач групе грађана “Мини Југославија” наглашавајући како је све више младих који подржавају идеје комунизма.

– Млади подржавају идеје комунизма, јер су свесни да овако више не може. Ми школујемо децу, а онда она оду у иностранство, пошто овде више не могу да преживе. Странци краду наше таленте, наше мозгове. Ја сам чак дошао на идеју да формирам Матицу усељеника Југославије, да људе који су се пензионисали широм света вратимо у земљу, па барем нека пензију троше овде – објаснио је Блашко са којим је сагласан и Војислав Радојевић, члан Секретаријата Комунистичког покрета Србије.

Комунизам и такав какав је био, бољи је од садашњег система. Што се, пак резултата анкете у Хрватској тиче, не бих рекао да је то показатељ да су Хрвати нешто посебно везани за Југославију и Тита, јер је код њих национално увек надвладавало класно – објаснио је Радојевић.

Иначе, Подгорица је једини град бивше Југославије који у пракси држи стару државу на окупу.

Престоница Црне Горе и данас има улице назване по главним градовима свих осталих југословенских република: Београдску, Загребачку, Сарајевску, Љубљанску и Скопску. Интересантно је и да многи Црногорци и даље Подгорицу називају старим именом – Титоград!

(Телеграф.рс / Извор: Наше новине)

Можда ти се свиди

Оставите коментар