Почетна » ДА ЛИ СТЕ ПАМЕТНИЈИ ОД ЂАКА ОСМАКА? Ова три задатка су највише намучила мале матуранте! (ФОТО) (ВИДЕО)

ДА ЛИ СТЕ ПАМЕТНИЈИ ОД ЂАКА ОСМАКА? Ова три задатка су највише намучила мале матуранте! (ФОТО) (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Већ након 45 минута од почетка израде задатака, ученици су почели да излазе из сале

Малим матурантима, који су у од девет до 11 сати полагали завршни тест из математике, највећи проблем били су задаци из геометрије!

Судећи по њиховим реакцијама, задаци из математике нису били тешки. тако је у Основној школи “Браћа Барух”, пола сата пре почетка испита, 42 осмака већ су заузели своја места у сали где је организовано тестирање, а мобилне телефоне, торбице морали су да оставе на улазу.

Директор школе Драгомир Ивановић каже да други дан завршног испита протиче без проблема, да су се потрудили да просторије буду расхлађене и да атмосфера за израду задатака буде пријатна.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Резултати теста из српског језика, који су осмаци радили јуче, Ивановић каже да још нису познати, али да се на основу изјава осмака може закључити да није био тежак.

– Претходних година просек бодова у нашој школи био је 12 до 13 на сва три теста – рекао је Ивановић Тањугу.

Већ након 45 минута од почетка израде задатака, ученици су почели да излазе из сале.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Међу првима из сале је изашла Сара Благић која каже да је првих десет задатака било изузетно лако, а да је потешкоће имала са последња три задатка.

– Задаци су били лаки. Последња три задатка, геометрија то нисам баш знала – каже Благић и додаје да ће уписати средњу музичку школу.

И Анђела Богдановић планира да упише музичку школу и каже да тест из математике није био тежак, а да су јој највише главобоље задали задаци из геометрије.

– Последња четири задатка су били мало тежи из геометрије и нисам их добро урадила. Али мислим да сам добро урадила остале задатке – каже Богдановић.

Она додаје да је тест из математике био тежи од пробног испита који је добро урадила и имала доста бодова.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Будући конобар Бошко Цекић се не жали на геометрију, већ на једначине, али додаје да тест није био тежак и да су задаци били слични по тежини, као и на пробном тесту.

Завршни испит за мале матуранте почео је јуче тестом из српског језика, а завршава се сутра комбинованим тестом из биологије, физике, хемије, историје и географије који ће трајати од 9 до 11 сати.

Према подацима Министарства просвете на тест из српског језика је изашло 98,09 одсто матураната.

На завршни испит излазе сви ученици осмог разреда, па и они који су полагали пријемни испит за упис у специјализоване средње школе, као и полазници програма функционалног образовања одраслих.

Просветне власти саопштиле су да у Србији има око 70.000 осмака, тако да мали матуранти не треба да брину, јер у средњим школама има 77.000 слободних места, тако да ће се сви уписати.

Ево решења најпроблематичнијих задатака, па ви процените да ли су тешки.

Foto: svetisava.edu.rs

Foto: svetisava.edu.rs

Foto: svetisava.edu.rs

Foto: svetisava.edu.rs

Каква је била атмосфера пред почетак полагања погледајте овде:

 

Телеграф.рс / Тањуг

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар