Почетна » ДА СЕ НАЈЕЖИШ Малишани лечени од рака освојили девет медаља

ДА СЕ НАЈЕЖИШ Малишани лечени од рака освојили девет медаља

од admin
0 коментар

Тим Националног удружења родитеља деце обољеле од рака „Нурдор“ освојио је девет медаља на седмим Светским дечијим победничким играма у Москви.

Осморо младих из свих крајева Србије, у пратњи два искусна волонтера „Нурдора“, такмичило се у шест спортских дисциплина – атлетици, стоном тенису, малом фудбалу, пливању, шаху и стрељаштву и вратило кући са девет медаља – четири златне, три сребрне и двије бронзане, саопштено је на сајту „Нурдора“.

– Наши млади су уживали не само у бројним спортским победама, већ и у фантастичном дружењу са вршњацима који су прошли исто тешко искуство лечења и борбе за излечење, у новим пријатељствима, у упознавању дивне Москве, руских обичаја. Били смо један тим, једно срце, дивно се провели и стекли дивна познанства и понели предивне успомене – рекао је члан „Нурдора“ Ђорђе Корора.

Тим „Нурдор“ учествао је ове године на Играма захваљујући Међународном фонду јединства православних народа које је обезбедило авионске карте.

Од 29. јуна до 3. јула у Москви су одржане седме Светске дечије победничке игре – спортско такмичење, највеће те врсте у свету, које окупља дјецу лечену од рака из цијеле Европе.

Десеточлани тим „Нурдора“ бранио је боје Србије по пети пут.

 

(srna)

Можда ти се свиди

Оставите коментар