Почетна » Данас: МУП спрема смену инспектора који је открио Јовањицу

Данас: МУП спрема смену инспектора који је открио Јовањицу

од Други Пишу
1 коментар

У наредних десетак дана руководство полиције ће спровести смену начелника 4. одељења за дрогу Слободана Миленковића, званог Мали Сента.

Изговор су нашли у изради нове систематизације коју користе као повод за смену. Међутим и том новом систематизацијом остаје место начелника 4. одељења али, према сазнањима портала „Данас“ из кругова блиских врху МУП-а, врх полиције на то место не жели Миленковића, већ им је намера да место попуне са неким од људи који су, како наводи наш извор, “пријатељи власти”, сазнаје портал „Данас“ из кругова блиских врху МУП-а.

Баш у данима непосредно након трагедије у школи “Владислав Рибникар” Више тужилаштво у Београду је поново затражило од полиције да утврди да ли је Миленковићев шеф опертативе за борбу против дроге Душан Митић пре осам месеци у току радног времена службеним колима возио од центра града до Централног затвора мајку једног од инспектора 4. одељења који је био притворен, и тиме злоупотребио полозај.

Миленковићев адвокат Зденко Томановић, потврдио је како “постоје сазнања да су у току припреме за смену Миленковића јер политичку конфузију моћници виде као добру прилику” .

„Политички и државни врх због политичког опреза у долазећем периоду види Миленковића и његов тим за борбу против дроге као политички ризик. То је због њихове упорности да се случај Јовањица доведе до краја и да се поједина оперативна сазнања до краја провере и евентуално доведу до нивоа доказа. Уједно, правно су недозвољени очигледни притисци на Митића и Миленковића пред њихово сведочење али ће ти притисци ипак остати на нивоу неподобног покушаја“, каже Томановић.

Он додаје да ће “адвокати Миленковића предузети све неопходне правне мере против реализације политичког захтева за смену опасног сведока државног криминала укључујући и правне захтеве међународним институцијама”.

Подестимо, Миленковић је начелник 4. одељења које је заједно са Митићем и њиховим тимом открио највећу фабрику марихуане у Европи и разотркрио умешаност високих државних и политичких структура, супроставио се притиску да се случај заташка али је исказао упорност у томе да се поједина додатна оперативна сазнања провере и да се случај расветли до краја.

Због таквог става против Миленковића и његовог тима за борбу против дроге, државни и политички врх уз помоћ прорежимских медија и Вишег тужилаштва у Београду је водио кампању криминалицазије инспектора.

Foto n1

Данас/Н1

Можда ти се свиди

1 коментар

Akadem 30 маја, 2023 - 06:34

AH, TA JOVANJICA!

Vest da se sprema smena načelnika 4. odeljenja za drogu Slobodana Milenkovića, koji je otkrio tarapanu droge, Jovanjicu, već poznat slučaj svima, navodi na svakojaka tumačenja. Najpre, u proces uzgajanja droge u najvećoj plantaži u ovom delu Evrope je zanimalo mnoge viđene ljude, koji vole miris „trave“, pare i druženje sa emocijom droge. Ukoliko droga je uništena, mnogi su ostali bez korisnog mirisa, pare i usamljeni bez druženja na poljima Jovanjice. Postavlja se pitanje da li policijski inspektori mogu sve da otkriju bez posledica?

Понови

Оставите коментар