Почетна » Данас стиже топли талас са СЕВЕРА АФРИКЕ и доноси нам ТРОПСКЕ ТЕМЕПЕРАТУРЕ. Ево до када ће потрајати ЛЕПО ВРЕМЕ

Данас стиже топли талас са СЕВЕРА АФРИКЕ и доноси нам ТРОПСКЕ ТЕМЕПЕРАТУРЕ. Ево до када ће потрајати ЛЕПО ВРЕМЕ

од admin
0 коментар

Након два викенда који су бележили пљускове и хладније време, последњи нерадни дани августа према најавама метеоролога биће веома топли, а у понедељак ће бити чак и до 36 степени Целзијусових.

Како је претходно најављено, узрок таквим климатским појавама је топлотни талас који стиже са севера Африке и доноси суво време и тропске температуре.

У Србији ће тако данас јутро бити прохладно, а током дана претежно сунчано и топлије. Ветар ће бити слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 7 до 14, у косавском подручју и до 19, а највиша од 31 до 34 степена.

– Жива у термометру ће већ сутра прећи 30. подеок, а температура ће додатно порасти за викенд. Тако нас у суботу у Београду и Новом Саду очекује 35, а у Крагујевцу и Нишу 34 степена – кажу у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Vremenska prognoza za Beograd

Они поручују да ће време бити стабилно и сунчано, а да ће на снази бити наранџасти метео аларм.

 

Vremenska prognoza za Novi Sad

Оба дана викенда ће бити сунчана, с тим да ће недеље бити за који степен топлија. Неће нас изненадити никакви вечерњи пљускови и томе слично, чак ни на планинама. Наравно, на оним вишим температура ће бити нижа него у градовима, те се на Златибору очекује 28-29 степени, а на Копаонику 22-33 степена – додају метеоролози.

Vremenska prognoza za Niš

Из РХМЗ-а истичу да ће и понедељак бити топао за ово доба године, у Београду ће бити чак 36, али да ће од уторка већ уследити освежење. У среду ће се максималне температуре углавном кретати у интервалу од 25 до 30 Целзијуса.

Vremenska prognoza za Kragujevac

Озбиљнији пад темпераутре од четврка

– Током понедељка ће са севера и запада доћи хладнији талас, па у уторак очекујемо освежење са пролазним наоблачењем и краткотрајним пљусковима. Немамо још прецизне податке, али очекујемо озбиљнији пад температуре од четвртка – поручују у овом заводу.

Да подсетимо, даље најаве метеоролога говоре у прилог томе да ће мецес који нам следи бити натпорсечно топао, те да би права јесен могла да наступи тек од средине септембра.

А. Ристовић , Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар