Почетна » Данас врхунац топлотног таласа у целом региону: Температуре и до 40 степени Целзијуса

Данас врхунац топлотног таласа у целом региону: Температуре и до 40 степени Целзијуса

од Други Пишу
0 коментар

У Босни и Херцеговини и Хрватској данас се очекује врхунац топлотног таласа и максимална температура ваздуха до 40 степени, а на хрватском приморју се понегде температура ни током ноћи није спустила испод 30 степени.

У многим пределима биће регистрована и тропска ноћ – минимална температура ће остати изнад 20 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода БиХ. Небо ће бити замућено услед присуства сахарског песка, преноси Срна.

Од средине дана у БиХ следи јаче наоблачење са запада, које ће условити кишу и пљусак, углавном на северу и северозападу. Врхунац топлотног таласа данас се очекује и у Хрватској где су још јуче забележене рекордне температуре за ово доба године. Тако је у Сплиту било 38.5 степени, чиме је премашен досадашњи јунски максимум од 38.1 степен Целзијуса из 2003. године.

Данас се очекују још више температуре. Могле би бити око 40 степена у Далмацији. А вруће је било и током ноћи као и раног јутра, преноси Индеx. У Дубровнику се готово целу ноћ температура није спуштала испод 30 степена, а ујутро у 6 сати било је чак 32.7 степена.

И у Македонији и Црној Гори за данас су најављене максималне температуре и до 40 степени.

Foto: Shutterstock

Тањуг/нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар