Почетна » ДЕЦА СУ НАМ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛА: Повећавају уста пумпом и чашама за сок и ракију!

ДЕЦА СУ НАМ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛА: Повећавају уста пумпом и чашама за сок и ракију!

од admin
0 коментар

Пластичне операције и убризгавање силикона дефинитивно постају аут, а нови бизарни тренд за повећавање усана стигао је и у Србију. Младе даме, али и момци, сада имају нову опсесију, а реч је о пластичној пумпици за повећање усана.

Девојке које су залуђене овим трендом узраста су од 16 до 20 година, користе ову справу пре изласка у провод, а и у школи на малом одмору.

Тешко контролисати

Ко нема пумпу, користи чак и чаше за ракију и тако исисава ваздух како би усне биле веће неколико сати. Вакуумом се подстиче циркулација, крв се буквално упумпава у уста, где затим остаје одређено време. Након коришћења, кад добију жељени ефект, фотографишу се и слике постављају на друштвене мреже не би ли добили што више лајкова.

Ова вакуум пумпица кошта око три хиљаде динара, па и више, а међу познатима су је испробале и модна блогерка Зоранах, као и певачица Катарина Грујић. Школски психолог Бранка Тишма сматра да је доступност ових производа један од највећих проблема.
– Мислим да то није безазлено и да се користи на начин који је тешко контролисати. Младе особе не схватају да јавне личности нису једини идеал лепоте. Ово можемо назвати епидемијом погрешних ствари и површности. Постајемо друштво које конзумира све и свашта и страшно је чему су све деца изложена у развоју – каже Тишма и наводи да медији и ријалити програми много утичу на то што деца желе да изгледају као учесници тих програма.
– Доживели смо културни пад и дајемо лошу слику за свеукупни развој деце, све постаје искривљено – закључује она и додаје да је велика вероватноћа да ће то стићи и до деце која похађају основну школу.

Психотерапеут Зоран Миливојевић истиче да млади постају оптерећени лепотом и међусобним такмичењем.

Што више лајкова

– Некоме су усне танке, а савремени диктат подразумева пуне усне, које су знак сексуалности. Та нова техника служи за прављење селфија, фотографија се постави на неку друштвену мрежу и онда се такмиче међу собом ко ће имати више лајкова. Млади људи немају добро развијене социјалне вештине, довољно је да си пасиван и веома привлачан. Они гаје илузију да је лепота довољна да би се стекао социјални квалитет живота – каже Миливојевић и закључује да је највећи проблем то што су млади често незадовољни собом.

Озбиљне повреде... Девојчица након примене пумпе

Озбиљне повреде… Девојчица након примене пумпе

Нема граница опсесији
УСТА ПУМПАЈУ И ЧЕТКИЦОМ ЗА ЗУБЕ

Да би усне изгледале веће, оне морају да буду добро прокрвљене. Неретки су модни савети где се саветује повећање усана коришћењем четкице за зубе. Наиме, женама се саветује да на чисто лице нанесу позамашну количину вазелина или балзама за уста, па онда четкицом средње мекоће да прелазе преко усана кружним покретима и то чак пет минута. Неки портали чак саветују редовно практиковање овога, иако то значи скидање површинског заштитног слоја коже са усана.

Негативан утицај на развој
ИЗАЗИВА ПУЦАЊЕ КАПИЛАРА И КРВНИХ СУДОВА

Председник удружења за пластичну реконструктивну и естетску хирургију Србије др Маријан Новаковић објашњава да употреба овога може имати негативан утицај на развој те регије у периоду адолесценције.
– Не би требало да има системске компликације, али може доћи до деструкције околног ткива с отоком коже и поткожног меког ткива. После честих употреба може доћи до хематома (пуцања капилара и крвних судова) – наводи овај стручњак.

 

Мина Бранковић, Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen + twelve =